Την προσεχή Κυριακή 16 Μαΐου ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ στη μεγαλύτερη δικαστική Ενωση της χώρας, την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία απαριθμεί περίπου 3.000 μέλη. Ηδη την προηγούμενη Κυριακή 9 Μαΐου ψήφισαν οι δικαστικοί λειτουργοί (δικαστές και εισαγγελείς) της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων και αυτή την Κυριακή ψηφίζουν οι δικαστές του λεκανοπεδίου Αττικής. Οι υποψήφιοι κατέρχονται σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και εκλέγεται 15μελές κεντρικό ΔΣ. Οι υποψήφιοι κατέρχονται οργανωμένοι σε δύο ομάδες και η ομάδα που θα εκλέξει 8 συμβούλους θα εκλέξει και τον πρόεδρο της Ενωσης.

Στην πρώτη ομάδα επικεφαλής είναι ο σημερινός πρόεδρος του ΔΣ κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, αρεοπαγίτης, ο οποίος πλαισιώνεται από τον γενικό γραμματέα κ. Γεώργιο Μανωλίδη, πρόεδρο Εφετών, τον αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Ευστρατιάδη, πρόεδρο Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τους προέδρους Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παναγιώτη Λυμπερόπουλο και κυρία Μαρία Τσάμη, τον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Παντελή Στραγάλη, τον πρωτοδίκη Αθηνών κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου και την ειρηνοδίκη Αθηνών κυρία Αγγελική Δεμέστιχα.

Η νέα διοίκηση θα έχει σημαντικό έργο, όπως τη ρύθμιση των αναδρομικών των δικαστών, την κατάρτιση του νέου μισθολογίου τους, την αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης η οποία είχε τρωθεί εξαιτίας των γνωστών θεμάτων του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος και την επιδίωξη ψήφισης νέων κανονισμών εσωτερικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τους οποίους η χρέωση των υποθέσεων θα γίνεται στο εξής ανά δικαστή σύμφωνα με τις δυνατότητες κάθε Δικαστηρίου και όχι ανά πινάκιο.

Στη δεύτερη ομάδα επικεφαλής είναι ο αρεοπαγίτης κ. Δημήτριος Μαζαράκης, αντιπρόεδρος σήμερα της Ενωσης, οι αρεοπαγίτες κ. Νικόλαος Μαύρος, κυρία Βασιλική Θάνου, οι πρόεδροι Πρωτοδικών κυρίες Βαρβάρα Πάπαρη, Μαργαρίτα Στενιώτη και ο κ. Δήμος Βλάχος, η πρωτοδίκης κυρία Ελ. Πρέντζα και η ειρηνοδίκης κυρία Ακριβή Ερμίδου.