Ο έλληνας ερευνητής δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι τα ευρήματα αυτά είναι ενθαρρυντικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν σε τελικά συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, η ερευνητική ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία διεξαγωγής μιας δεύτερης πρώιμης μελέτης που αφορά χορήγηση του DCΑ για αντιμετώπιση συμπαγών όγκων όπως του πνεύμονος, του μαστού και του προστάτη (περιλαμβάνει 18 άτομα) και αναμένει τα αποτελέσματά της. Ελπίζει ότι θα καταφέρει σύντομααν βρεθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση- να προχωρήσει σε φάση ΙΙ των μελετών τόσο για το γλοιοβλάστωμα όσο και για άλλες μορφές καρκίνου.
Ως τότε ο κ. Μιχελάκης θέλει να στείλει μήνυμα στους ασθενείς ότι «είναι επικίνδυνο να λαμβάνουν DCΑ για τον καρκίνο, αφού το φάρμακο δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Αν μάλιστα δεν ληφθεί σε σωστές δόσεις, μπορεί να προκαλέσει άκρως σοβαρή περιφερική νευροπάθεια. Παράλληλα μπορεί να έχει σοβαρές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα».
Ο επιστήμονας κατανοεί την απελπισία πολλών ασθενών, αναφέρει όμως ότι προκειμένου κάποια ημέρα να αποτελέσειαν αποτελέσει- μια καινούργια, αποτελεσματική θεραπεία ενάντια στον καρκίνο, η οποία μάλιστα θα ανοίξει μια ολόκληρη εποχή θεραπειών που θα τροποποιούν τον μεταβολισμό των όγκων, χρειάζεται υπομονή. «Είναι τραγική ειρωνεία ότι την ημέρα της δημοσίευσηςπαραδέχθηκε την ενοχή του ένα άτομο το οποίο είχε συλληφθεί από το FΒΙ στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης καθώς έδινε DCΑ αντί αδράς αμοιβής. Αποδείχθηκε μάλιστα ότι ούτε καν επρόκειτο για DCΑ αλλά για μια απλή, αθώα σκόνη».