Νέα εσωκομματικά προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσει η Ρηγίλλης, λόγω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Στο «γαλάζιο» παρασκήνιο υπάρχει κινητικότητα από βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να δηλώσουν δημόσια ότι συμφωνούν με αρκετές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο τι θα πράξουν στη Βουλή κατά την ψηφοφορία, καθώς μετά τη διαγραφή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί διαφοροποιήσεις και μεταδίδεται ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε πειθαρχικά μέτρα.

Η Ρηγίλλης για να προλάβει εν τη γενέσει τους κινήσεις βουλευτών που θα είναι απέναντι στην κεντρική γραμμή, στέλνει μηνύματα κομματικής πειθαρχίας, επειδή ξέρει ότι η επόμενη δύσκολη κοινοβουλευτική μάχη θα είναι αυτή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη προεξοφλούν ότι θα καταγραφούν διαφοροποιήσεις και έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για έναν τουλάχιστον «γαλάζιο» βουλευτή να βρεθεί εκτός κόμματος.

Μέχρι στιγμής η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα πράξει στη Βουλή, αν και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος δεν αρνούνται ότι υπάρχουν διατάξεις που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μετά την έντονη συζήτηση που προκλήθηκε για τη στάση της ΝΔ στη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΔΝΤ και ΕΕ, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα αποτελέσει ακόμη μία δύσκολη εσωκομματική άσκηση που πρέπει να λύσει η Ρηγίλλης.

Και αυτό διότι από τη μια πλευρά υπάρχει το «σκληρό μέτωπο» των βουλευτών και στελεχών που ανήκουν στη «λαϊκή Δεξιά» οι οποίοι συντάσσονται με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που δεν διανοούνται ένα ακόμη πιο σκληρό Ασφαλιστικό, και από την άλλη βρίσκονται βουλευτές της «νεοφιλελεύθερης ομάδας». Ο κ. Σαμαράς όμως δεν προτίθεται να δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση και σε αυτό το νομοσχέδιο, αν και δεν θα διστάσει να δώσει γραμμή να ψηφιστούν θετικές ρυθμίσεις. «Η ΝΔ με την έναρξη της συζήτησης του Ασφαλιστικού στη Βουλήθα τοποθετηθεί με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο για το τι θα κάνει ως υπεύθυνη συντεταγμένη πολιτική δύναμη» τόνισε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλος.