Ενισχύεται μέρα με τη μέρα η ανησυχία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εικόνα των διαλυτικών καταστάσεων που παρουσιάζει ο χώρος λόγω των εσωτερικών τριβών, οι οποίες δεν έχουν τέλος. Με τις ανοιχτές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη χθες και στην Αθήνα σήμερα το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει μόνο τη δική του απάντηση στην κρίση, αλλά επιχειρεί και μια τονωτική ένεση εσωκομματικής ενότητας, η οποία για μία ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζεται, δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται στα πρόθυρα διάσπασης.

Και αυτό την ίδια ώρα που η ρήξη στις σχέσεις του νυν και πρώην προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κκ. Αλ.Τσίπρα και Αλ.Αλαβάνου, αντιστοίχως, παραμένει, καθώς ναυάγησε η όποια προσπάθεια επανασύνδεσης με την παρουσία και των δυο τους σε συνεδρίαση της Γραμματείας της πολιτικής συμμαχίας. Ετσι, σήμερα το απόγευμα γίνεται συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Δημαρχείου (Κοτζιά) στην Αθήνα με ομιλητές τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μ. Γλέζο, ενώ λίγες ημέρες μετά, στις 27 Μαΐου, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής οργανώνει δική του συγκέντρωση με ομιλητές τον κ. Αλαβάνο και δύο στελέχη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Χρ.Κατσούλα (ΚΟΕ) και την κυρία Μαρία Μπόλαρη (ΔΕΑ).

Επιπλέον, εν όψει του συνεδρίου του ΣΥΝ επικρατεί έντονη δυσπιστία μεταξύ στελεχών του διασπασμένου Αριστερού Ρεύματος. Είναι ενδεικτικό ότι ιστορικά στελέχη του Αριστερού Ρεύματος «διέρρευσαν» ότι ζήτησαν να υπάρξει στην τελευταία απόφαση της ΠΓ αυστηρή επίπληξη στην Ανανεωτική Πτέρυγα για τη δημόσια παρέμβασή της κατά της απόφασης να μη μετάσχει ο κ. Τσίπρας στο Συμβούλιο Αρχηγών. Από στελέχη προσκείμενα στον κ. Τσίπρα διευκρινιζόταν ότι κάτι τέτοιο δεν είχε ζητηθεί. Εν τω μεταξύ, η Ανανεωτική Πτέρυγα, η οποία κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΝ ότι με τη στάση της «δίνει την εικόνα μιας Αριστεράς που φυγομαχεί», επιμένει να λέει «όχι στο σιωπητήριο».