Έρευνες για ύποπτο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στο νότιο Μανχάταν κοντά στην Union Square.

Δύο φιάλες υγραερίου βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κοντά στον σταθμό του μετρό της πολυσύχναστης πλατείας, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Η περιοχή έχει αποκλειστεί.

«Ομάδα πυροτεχνουργών έσπευσε στο σημείο. Διεξάγουμε έρευνες», τόνισε ο ίδιος.

Ο αστυνομικός πρόσθεσε πως οι ειδικοί έβαλαν από το παράθυρο ένα ρομπότ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου προκαλώντας ισχυρή έκρηξη.

Ακόμα μία σύλληψη για την Times Square

Εν τω μεταξύ, οι πακιστανικές αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο που είχε διασυνδέσεις με έναν Πακισταανό Ταλιμπάν ο οποίος πιστεύεται ότι βοήθησε τον άνδρα που κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανατινάξει αυτοκίνητο στην Times Square της Νέας Υόρκης, όπως γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Ο ύποπτος έδωσε στις Αρχές στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι πίσω από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης, που έγινε την 1η Μαΐου βρίσκεται η οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Ο ύποπτος παραδέχτηκε ότι βοήθησε τον Φαϊζάλ Σαχζάντ, τον Αμερικανό πακιστανικής καταγωγής, που κρατείται στις ΗΠΑ να επισκεφθεί τις περιοχές των φυλάρχων στο Πακιστάν γαι να εκπαιδευτεί στην κατασκευή βομβών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι Αρχές εξετάζουν στοιχεία από τηλεφωνικές επικοινωνίες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες επικοινωνίες για να βρουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για τις σχέσεις του Σαχζάντ με τους Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την ίδια απόπειρα βομβιστικής επίθεσης οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν το περασμένο 24ωρο τρεις υπόπτους στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια.