Η δύναμη της επιβίωσης μιας 12χρονης

ΠΑΡΙΣΙ Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα παιδί είναι ο μοναδικός επιζών μιας φρικτής αεροπορικής τραγωδίας. Ανάλογο «θαύμα» συνέβη και στις 30 Ιουνίου 2009 με την τότε 12χρονη γαλλίδα μαθήτρια Μπαχία Μπακάρι (φωτογραφία). Επέβαινε σε Αirbus Α310 το οποίο κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στις Κομόρες Νήσους, σκοτώνοντας τους υπόλοιπους 152 επιβαίνοντας. Η μικρή κατάφερε να επιζήσει επί 13 ώρες στα φουρτουνιασμένα νερά χωρίς σωσίβιο και χωρίς να γνωρίζει κολύμπι! Πώς; Είχε πιαστεί από ένα κομμάτι της ατράκτου του αεροσκάφους και άκουγε επί ώρες τις απελπισμένες κραυγές της μητέρας της και άλλων επιβατών χωρίς να τους βλέπει και χωρίς να μπορεί να τους βοηθήσει.

ΠΑΡΙΣΙ Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα παιδί είναι ο μοναδικός επιζών μιας φρικτής αεροπορικής τραγωδίας. Ανάλογο «θαύμα» συνέβη και στις 30 Ιουνίου 2009 με την τότε 12χρονη γαλλίδα μαθήτρια Μπαχία Μπακάρι (φωτογραφία). Επέβαινε σε Αirbus Α310 το οποίο κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στις Κομόρες Νήσους, σκοτώνοντας τους υπόλοιπους 152 επιβαίνοντας. Η μικρή κατάφερε να επιζήσει επί 13 ώρες στα φουρτουνιασμένα νερά χωρίς σωσίβιο και χωρίς να γνωρίζει κολύμπι! Πώς; Είχε πιαστεί από ένα κομμάτι της ατράκτου του αεροσκάφους και άκουγε επί ώρες τις απελπισμένες κραυγές της μητέρας της και άλλων επιβατών χωρίς να τους βλέπει και χωρίς να μπορεί να τους βοηθήσει. Τελικά εντοπίστηκε από μέλη σωστικών συνεργείων και επέστρεψε στη Γαλλία, όπου ζει ο πατέρας της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk