Με σλόγκαν μια μεγάλη αλήθεια για τον Ελληνισμό θα περιοδεύει ανά τη Νότια Αφρική η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2010. Οπως έγινε γνωστό χθες έληξε η ψηφοφορία στον σχετικό διαδικτυακό τόπο της αυτοκινητοβιομηχανίας που συνεργάζεται με τη FΙFΑ. Το σλόγκαν που επιλέχθηκε για το πούλμαν της ελληνικής ομάδας που θα είναι «ντυμένο» και με τη γαλανόλευκη αναφέρει: «Η Ελλάδα είναι παντού».

Αναλυτικά τα σλόγκαν των υπολοίπων φιναλίστ είναι. Αλγερία: Αστέρι και ημισέληνος με ένα στόχο, τη νίκη. Αργεντινή: Τελευταίος σταθμός, η δόξα. Αυστραλία: Τολμήστε να ονειρευτείτε, προκρίσου Αυστραλία. Βραζιλία: Ολη η Βραζιλία βρίσκεται εδώ. Καμερούν: Τα αδάμαστα Λιοντάρια επέστρεψαν. Χιλή: Από τη στιγμή που το αίμα μου είναι κόκκινο, η Χιλή μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια. Ακτή Ελεφαντοστού: Ελέφαντες παλέψτε για τη νίκη. Δανία: Το μόνο που αρκεί είναι μια ομάδα της Δανίας και ένα όνειρο. Αγγλία: Παίζοντας με τιμή και δόξα. Γαλλία: Ολοι μαζί για ένα νέο μπλε όνειρο.

Γερμανία: Καθ΄ οδόν για να πάρουμε το Κύπελλο. Γκάνα: Η ελπίδα της Αφρικής. Ονδούρα: Μια χώρα, ένα πάθος, πέντε αστέρια στην καρδιά. Ιταλία: Το ιταλικό ατζούρο στον ουρανό της Αφρικής. Ιαπωνία: Το πνεύμα των σαμουράι είναι αθάνατο, νίκη για την Ιαπωνία. Μεξικό: Ηρθε η ώρα για μια νέα πρωταθλήτρια. Ολλανδία: Μη φοβάστε τους πέντε μεγάλους, αλλά τους έντεκα της Ολλανδίας. Νέα Ζηλανδία: Κλοτσώντας με στυλ κίβι. Νιγηρία: Σούπερ Αετοί, σούπερ οπαδοί, πάντα ενωμένοι. Βόρεια Κορέα: 1966 ξανά, νίκη για τη Βόρεια Κορέα. Παραγουάη: Το λιοντάρι του Γκουαρανί βρυχάται στη Νότια Αφρική.

Πορτογαλία: Ενα όνειρο, ένας σκοπός, η νίκη της Πορτογαλίας. Σερβία: Παίξτε με καρδιά, ηγηθείτε με χαμόγελο. Σλοβακία : Ταρακουνήστε το πράσινο γήπεδο, εμπρός Σλοβακία! Σλοβενία: Με 11 ηρωικές καρδιές ως το τέλος. Νότια Αφρική: Ενα έθνος περήφανα ενωμένο κάτω από το ουράνιο τόξο. Νότια Κορέα: Κόκκινες κραυγές για τη Νότια Κορέα. Ισπανία: Η ελπίδα είναι ο δρόμος μας, ο θρίαμβος το πεπρωμένο μας. Ελβετία: Εμπρός Ελβετία. Ουρουγουάη: Ο ήλιος μας φωτίζει, εμπρός Ουρουγουάη. ΗΠΑ: Ζωή, ελευθερία και το κυνήγι της νίκης.