«Βολές» για αναποτελεσματικότητα στην πάταξη των φαινομένων ακρίβειας αλλά και αισχροκέρδειας που επικρατούν στην αγορά δέχθηκε από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά τη χθεσινή ακρόαση του προέδρου της κ. Δ. Κυριτσάκη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Με δεδομένη την ακρίβεια, αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης απέναντι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία δεν διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία με όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με τους “κουμπάρους” και τόσα άλλα, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα και όχι ευχολόγια» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής κ. Μ. Παπαϊωάννου.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριτσάκης παραδέχθηκε την ανάγκη αναδιάταξης των στόχων της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ζήτησε την οικονομική και θεσμική στήριξη της πολιτείας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναγνώριση εκ μέρους του των προβλημάτων που δημιουργούνται από την καθυστέρηση της εκδίκασης υποθέσεων που παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, καθώς ο ίδιος υπήρξε επί χρόνια λειτουργός της Θέμιδας (είναι επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου).