Ανήκετε σε εκείνους που ανατράφηκαν ακούγοντας Μότσαρτ επειδή η μαμά σας είχε διαβάσει ότι η ακρόαση έργων του συνθέτη μεγαλώνει ευφυή παιδιά; Γιατί το είχαν πει και αυτό οι ειδικοί. Δυστυχώς, τζάμπα ο κόπος: σύμφωνα με νέα έρευνα ουδεμία επίδραση έχουν τα έργα του κορυφαίου αυστριακού συνθέτη στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Μήπως να δοκιμάσετε με τον Τσαϊκόφσκι;

Π άντως η θεωρία που θέλει τις αγελάδες που… ψυχαγωγούνται με Μότσαρτ να κατεβάζουν περισσότερο και καλύτερης ποιότητος γάλα δεν έχει καταρριφθεί ακόμη!

Και αν ακούγοντας Μότσαρτ δεν γίνατε πιο έξυπνοι, μάθατε να σφυρίζετε τη «Μικρή νυχτερινή μουσική» ή την άρια της Βασίλισσας της Νύχτας από τον «Μαγικό αυλό», οπότε είχατε όφελος. Ενώ, για να σας πάμε σε άλλο θέμα, ποιο το όφελός σας αν εδώ και χρόνια έχετε περιορίσει ή κόψει από το διαιτολόγιό σας τα χάμπουργκερ και τις μπριζόλες (με το λιπάκι τους) για λόγους υγείας; Οι επιστήμονες ισχυρίζονται τώρα ότι η κατανάλωσή τους δεν έχει σχέση με την εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων, διαβήτη και παχυσαρκίας. Απομένει να μας πουν και ότι για την κοιλάρα του Νεοέλληνα φταίνε τα βραστά κολοκυθάκια και το σταμναγκάθι!

Εμεινε έγκυος στα 18 χρόνια της. Η οικογένειά της για να αποφύγει το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε στην κλειστή κοινωνία του χωριού Ζαουία Κέντα της Αλγερίας, την έκλεισε σε ένα μαντρί. Εκεί, 30 χρόνια μετά, την ανακάλυψε η αστυνομία. Η 48χρονη σήμερα γυναίκα ζούσε δεμένη ανάμεσα στα πρόβατα. Μπορεί να θεωρηθεί και τυχερή που επέζησε. Αλλες οικογένειες σφάζουν τα κορίτσια τους αν υποπέσουν σε παρόμοιο… παράπτωμα.

Ο πατέρας της και ο αδελφός της συνελήφθησαν. Η γυναίκα δεν μπορεί να μιλήσει και δείχνει να μην έχει πλέον τα λογικά της. Το θαύμα, βεβαίως, ύστερα από τόσα χρόνια κακομεταχείρισης, θα ήταν να τα είχε.

«Σήμερα βλέπουμε με τρόμο ότι οι μεγαλύτεροι διώκτες της Εκκλησίας δεν είναι εξωτερικοί εχθροί, αλλά γεννώνται από την αμαρτία εντός της Εκκλησίας» δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος, ερωτηθείς για τα σκάνδαλα της παιδεραστίας. Το βλέπουν, αλλά τι κάνουν; Τι μπορούν να κάνουν;

Κύριε διευθυντά
Πάνω που αναρωτιόμουν, τι να γίνεται αυτή η ψυχή, επανέκαμψε. Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ευ. Αντώναρος βγήκε στο ραδιόφωνο για να δηλώσει, αναφερόμενος στη φημολογούμενη πρόθεση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να ιδρύσει νέο κόμμα: «Πιστεύω ότι τα κόμματα που υπάρχουν είναι υπεραρκετά για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας!». Δηλαδή, κατά τη γνώμη του, όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν. Οι έχοντες αντιρρήσεις, το κεφάλι κάτω! ΄Η ας αναζητήσουν μιαν άλλη Δημοκρατία που θα χωράει περισσότερους. Και που δεν θα φοβάται την πολυφωνία.

Μετά τιμής η (μετά συγχωρήσεως) δημοκράτισσα ΠΑΝΔΩΡΑ