Αρχικά, ο πολιτικός νεωτερισμός θα ευνοήσει τη νέα κυβέρνηση. Η καινοτόμος συμφωνία θα της χαρίσει έναν θαυμαστό μήνα του μέλιτος στις δημοσκοπήσεις. Οι εφημερίδες που υποστηρίζουν τους Συντηρητικούς θα ουρλιάζουν από χαρά για την απομάκρυνση των Εργατικών. Θα υπάρξει πολύ αφελής υποστήριξη από την εύπιστη πτέρυγα της Κεντροαριστεράς, η οποία θα επιχειρηματολογήσει ότι αυτός είναι «πολιτικός νεωτερισμός», σαν ο νεωτερισμός να ήταν αυτοσκοπός και οι ιδεολογικές διαφορές ανθυγιεινές.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα χειριστεί με χάρη τη Δεξιά του καθώς και την Αριστερά των Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Οι Συντηρητικοί θα είναι πειθαρχημένοι ύστερα από τόσα χρόνια εκτός εξουσίας. Αρχικά, το ίδιο και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες.

Ωστόσο οι ιδέες και οι αξίες συνεχίζουν να μετρούν στην πολιτική. Ο νεωτερισμός δεν μπορεί να στηρίζει μια κυβέρνηση επ΄ άπειρον. Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους ο κόσμος προσχωρεί σε ένα κόμμα. Οι Νέοι Εργατικοί υπέφεραν προσπαθώντας σκληρά να γίνουν αρεστοί σε ψηφοφόρους και ιδιοκτήτες εφημερίδων με απόψεις πολύ απομακρυσμένες από τις δικές τους. Αργά ή γρήγορα η σκοπιμότητα αυτή γίνεται αδιέξοδη. Τα κόμματα έχουν όρια. Δεν βλέπω πώς ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, με βαθιά ριζωμένες απόψεις για τη φορολόγηση, τις δημόσιες δαπάνες και τον ρόλο του κράτους, μπορεί να συνεργαστεί επί μακρόν με ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο συχνά στρέφεται πιο αριστερά από τους Εργατικούς.