ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Φλερτ με την Cosco για το Θριάσιο Πεδίο

Το ενδιαφέρον της κινεζικής Cosco για την κατασκευή και την εκμετάλλευση για περίοδο 40 ετών του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο περιμένει η κυβέρνηση. Το υπουργείο υποδομών και η ΓΑΙΑΟΣΕ προχωρούν άμεσα στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για έργο συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ που θα αναπτυχθεί σε έκταση 600 στρεμμάτων του ΟΣΕ, στην οποία θα μπορούν να κατασκευαστούν στεγασμένες εγκαταστάσεις 240 στρεμμάτων. Η υψηλότερη οικονομική προσφορά θα είναι το κριτήριο κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Φλερτ με την Cosco  για το Θριάσιο Πεδίο | tovima.gr

Το ενδιαφέρον της κινεζικής Cosco για την κατασκευή και την εκμετάλλευση για περίοδο 40 ετών του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο περιμένει η κυβέρνηση.

Το υπουργείο υποδομών και η ΓΑΙΑΟΣΕ προχωρούν άμεσα στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για έργο συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ που θα αναπτυχθεί σε έκταση 600 στρεμμάτων του ΟΣΕ, στην οποία θα μπορούν να κατασκευαστούν στεγασμένες εγκαταστάσεις 240 στρεμμάτων. Η υψηλότερη οικονομική προσφορά θα είναι το κριτήριο κατακύρωσης του διαγωνισμού. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας, ο οποίος στις 20 Μαΐου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας κ. Wei Jiafu, τόνισε ότι πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας για τις εμπορευματικές μεταφορές. Το οικονομικό αντάλλαγμα του παραχωρησιούχου προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ θα περιλαμβάνει ελάχιστο ετήσιο αντάλλαγμα, ενώ θα μεταβιβαστεί και το 15% των μετοχών της εταιρείας παραχώρησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk