«Μπορεί να είμαι πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά αισθάνομαι άδειος». Ούτε ο 51ος τίτλος του Ολυμπιακού ούτε η τιμή της ονοματοδοσίας του κολυμβητηρίου της πατρίδας του της Κέρκυρας, όπου διεξήχθη το 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης, στάθηκαν ικανά να βελτιώσουν τη διάθεση του Σπύρου Γιαννιώτη.

Ο γνωστός για τα βαθιά ερυθρόλευκα συναισθήματά του κολυμβητής του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο αυτός όσο και οι συναθλητές του, τα οποία τους οδήγησαν στην «ανταρσία» στην Κέρκυρα. Οι Ερυθρόλευκοι, αν και πρωταθλητές, αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόπαια, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην πολιτική της διοίκησης, την οποία κατηγορούν για ασυνέπεια στις υποσχέσεις της όσον αφορά τα οφειλόμενα. Η κρίση στο ερυθρόλευκο τμήμα διαρκεί εδώ και αρκετούς μήνες- έχει πλήξει επίσης το πόλο, αλλά και το βόλεϊ- και παραλίγο να οδηγήσει τους κολυμβητές του μόνιμου πρωταθλητή Ολυμπιακού στην αποχή από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τελικά επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις, οι κολυμβητές των Ερυθρολεύκων δεν θέλησαν να ακυρώσουν τους δικούς τους κόπους και κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία.

Αυτή τη φορά όμως έχασαν την πρώτη θέση στους άνδρες όπου ο Εθνικός έδειξε τα δόντια του και συνιστά πλέον μια ορατή απειλή για τον Ολυμπιακό για το επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μάλιστα οι Κυανόλευκοι, αντίθετα με τους συμπολίτες τους, γιόρτασαν δεόντως την επιτυχία τους και αποτελούν πλέον πόλο έλξης για κάποιους που θα ήθελαν να αλλάξουν σωματείο, αλλά όχι και πόλη…