Επιταχύνει η κυβέρνηση την απόδοσή της, τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στα υπουργεία. Χθες, σε ένα εξαιρετικά σύντομο Υπουργικό Συμβούλιο, εγκρίθηκαν εκτός από το Ασφαλιστικό και άλλα τρία νομοσχέδια τα οποία θα προωθηθούν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή. Πρόκειται για το νομοσχέδιο για την αγροτική ασφάλιση (ΕΛΓΑ), το οποίο παρουσίασε η κυρία Κατερίνα Μπατζελή, το νομοσχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, και το νομοσχέδιο για την προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγίας που αφορά τις ανώνυμες εταιρείες, της κυρίας Λούκας Κατσέλη.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είχε συζητηθεί και σε προηγούμενα υπουργικά συμβούλιαγι΄ αυτό, έπειτα από την εισήγηση του κ. Α.Λοβέρδου, δεν έγινε συζήτηση. Με συνοπτικές διαδικασίες εγκρίθηκαν και τα υπόλοιπα τρία νομοσχέδια. Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο κ. Χ.Καστανίδης για το «πόθεν έσχες».

Παράλληλα οι υπουργοί τίθενται υπό ασφυκτική επιτήρηση. Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ν. Παρασκευόπουλος , ο οποίος έχει αναλάβει την παρακολούθηση του συνόλου του κυβερνητικού έργου, έστειλε ένα σημείωμα σε όλους τους υπουργούς ζητώντας τους να καθορίζουν τις προτεραιότητες ο καθένας στον χώρο της ευθύνης του και μαζί τα χρονοδιαγράμματα της υλοποίησής τους. Με τα στοιχεία αυτά θα φτιαχτεί ένα σύστημα ανάλογο με αυτό του κ. Πάγκαλου, ώστε να υπάρχει ανά πάσα στιγμή εικόνα για το κυβερνητικό έργο.

Αντιστοίχως η αντιπροεδρία ετοιμάζεται να προσαρμόσει την παρακολούθηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανασυγκρότησης στα νέα μέτρα που επιφέρει η συμφωνία για τον μηχανισμό στήριξης.