ΓΝΩΜΗ

Η αξιοθαύμαστη αρετή της ΕΚΤ

Ως χθες το ευρώ συνέχιζεδικαιολογημένα- να υποχωρεί. Ενώ από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέφθαναν θετικά μηνύματα για την οικονομία, η ελληνική κρίση βύθισε το ευρωπαϊκό νόμισμα στα 1,27 την περασμένη Πέμπτη. Στην πραγματικότητα το ευρώ έπεφτε επειδή η αγωνία για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας γεννούσε φόβους για την επιβίωση του κοινού νομίσματος. Ωστόσο επιτέλους οι πολιτικοί ηγέτες αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο. Η Ανγκελα Μέρκελ επιχείρησε…

Ως χθες το ευρώ συνέχιζεδικαιολογημένα- να υποχωρεί. Ενώ από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέφθαναν θετικά μηνύματα για την οικονομία, η ελληνική κρίση βύθισε το ευρωπαϊκό νόμισμα στα 1,27 την περασμένη Πέμπτη. Στην πραγματικότητα το ευρώ έπεφτε επειδή η αγωνία για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας γεννούσε φόβους για την επιβίωση του κοινού νομίσματος.

Ωστόσο επιτέλους οι πολιτικοί ηγέτες αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο. Η Ανγκελα Μέρκελ επιχείρησε να εξηγήσει στους Γερμανούς ότι διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης. Ο κ. Τρισέ απέδειξε ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις περιστάσεις. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε μια εξαίρεση προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα. Στα μάτια εκείνων που επιμένουν ότι το ευρώ είναι καταδικασμένο πρόκειται για απέλπιδα προσπάθεια και ένδειξη αδυναμίας της ΕΚΤ. Ωστόσο σε περιόδους κρίσης η ικανότητα να ελίσσεσαι (αποκηρύσσοντας ακόμη και απαράβατες αρχές) αποτελεί δείγμα αξιοθαύμαστης αρετής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk