Μηνιαία αύξηση 10%, ετήσια 23,3%

Αλμα στις γερμανικές εξαγωγές το Μάρτιο λογω της υψηλότερης ζήτησης από ΗΠΑ

Η υψηλότερη ζήτηση για γερμανικά προϊόντα από τις ΗΠΑ εκτόξευσε τις γερμανικές εξαγωγές το Μάρτιο κατά 10% σε σχέση με το Φεβρουάριο και κατά 23,3% σε σχέση με πέρυσι, τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφεται από το 1992. Ενισχυμένες και οι αποστολές σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στα 85,6 δισ. ευρώ η συνολική αξία των γερμανικών εξαγωγών.

Η υψηλότερη ζήτηση για γερμανικά προϊόντα από τις ΗΠΑ εκτόξευσε τις γερμανικές εξαγωγές το Μάρτιο κατά 10% σε σχέση με το Φεβρουάριο και κατά 23,3% σε σχέση με πέρυσι, τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφεται από το 1992, όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία τη Δευτέρα.

Τα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για εποχικά προσαρμοσμένη αύξηση κατά 2,6%. Η ενίσχυση οφείλεται κυρίως στις οικονομίες εκτός Ευρωζώνης όπου η ζήτηση για γερμανικά προϊόντα αυξήθηκε κατά 34,7%, ενώ η αύξηση στις χώρες της ΕΕ ήταν «μετριοπαθέστερη», φτάνοντας το 16,8%.

Στην ενίσχυση της ζήτησης εκτός Ευρώπης φαίνεται ότι συνέβαλε και το φθηνότερο ευρώ. Το γερμανικό θετικό εμπορικό ισοζύγιο έφτασε τα 17,2 δισ. ευρώ, έναντι 11,6 δισ. ευρώ τον περυσινό Μάρτιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk