Η ΙΒC Solar ΑΕ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2007 στην Αθήνα με στόχο να αποτελέσει έναν από τους κυρίαρχους προμηθευτές φωτοβολταϊκών συστημάτων και λύσεων στην ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά. Είναι θυγατρική της μεγάλης γερμανικής ΙΒC Solar ΑG. Διαθέτει 25ετή πείρα, τεχνογνωσία, ευρεία γκάμα προϊόντων και συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο πωλήσεων στην αγορά.

Η εταιρεία στην Ελλάδα καλύπτει όλο το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών της ΙΒC Solar. Διαθέτει στην ελληνική αγορά πλήρη γκάμα Φ/Β εξοπλισμού (πλαίσια, αντιστροφείς, βάσεις στήριξης, συστήματα μέτρησης και παρακολούθησης, ρυθμιστές φόρτισης, μπαταρίες, καλώδια και λοιπό ηλεκτρολογικό εξοπλισμό).

Προσφέρει γκάμα υπηρεσιών που ξεκινά από συμβουλευτικές υπηρεσίες και τον σχεδιασμό της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης και φθάνει ως την υλοποίηση του έργου και την παράδοση με το κλειδί στο χέρι. Δραστηριοποιείται επιπλέον και ως διανομέας φωτοβολταϊκού εξοπλισμού και έχει αναπτύξει ένα πανελλαδικό δίκτυο επίσημων διανομέων-συνεργατών που προωθούν τον Φ/Β εξοπλισμό της ΙΒC Solar ΑΕ, στους οποίους η τελευταία παρέχει τεχνική κατάρτιση και υποστήριξη.

Η ΙΒC Solar σε παγκόσμιο επίπεδο διαθέτει περισσότερες από 60.000 εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο, συνολικής ισχύος άνω των 550 ΜWΡ.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η ΙΒC Solar πολλαπλασίασε τον κύκλο εργασιών της φθάνοντας τα 760 εκατ. ευρώ το 2008. Παράλληλα, δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών εταιρειών σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, απασχολώντας 300 άτομα παγκοσμίως.

Διαθέτει στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκό εξοπλισμό τόσο με το δικό της λογότυπο (ΙΒC, Μegaline) όσο και εξοπλισμό επώνυμων κατασκευαστών (Κaneka, SΜΑ, Fronius, Suntech Ρower, Υingli, Sanyo, Sulfurcell, ΒΡ Solar κ.ά.).