Βαρύτερο κατηγορητήριο αντιμετωπίζει από χθες ο Αρης Σειρηνίδης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στον Βοτανικό κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας σε πολυκατάστημα στον Ταύρο. Συγκεκριμένα, ο 32χρονος αντιμετωπίζει πλέον και αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εκτός από τις πράξεις της αντίστασης κατά της αρχής και της παράνομης οπλοφορίας διώκεται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η νέα δίωξη εις βάρος του ασκήθηκε μετά τη διαβίβαση εγγράφου από τις αστυνομικές στις εισαγγελικές αρχές στο οποίο αναφέρεται ότι το DΝΑ του κατηγορουμένου ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο επίθεσης σε κλούβα των ΜΑΤ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 61. Το περιστατικό είχε συμβεί στις 10 Ιουλίου 2009, στις 10 το βράδυ, έξω από τα παλιά γραφεία του ΠαΣοΚ, όταν άγνωστος που φορούσε βερμούδα, μεγάλο ψάθινο καπέλο και χειρουργική μάσκα πυροβόλησε μία φορά κατά του αστυνομικού λεωφορείου.

O Σειρηνίδης έμαθε τη δυσμενή για την ποινική αντιμετώπισή του εξέλιξη μέσα στο γραφείο του 3ου ειδικού ανακριτή την ώρα που απολογούνταν για τις πλημμεληματικές πράξεις τις οποίες αντιμετώπιζε αρχικά. Ο δικαστικός λειτουργός έκανε γνωστό στον κατηγορούμενο ότι θα εξακολουθήσει να κρατείται, καθώς με βάση τις νέες κατηγορίες εξέδωσε εις βάρος του ένταλμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σειρηνίδης αρνήθηκε τις νέες κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι έχει άλλοθι, καθώς την κρίσιμη ημερομηνία βρισκόταν εκτός Αθηνών. Μάλιστα, πρώτο επιχείρημα της υπεράσπισής του ήταν ότι το συγκριθέν με το DΝΑ του κατηγορουμένου βιολογικό υλικό βρέθηκε σε μια πεταμένη στον δρόμο μάσκα, η οποία δεν αποδεικνύεται από πουθενά ότι ανήκε στον δράστη.

Ετσι, χθες απολογήθηκε μόνο για τα πλημμελήματα της πρώτης δίωξης εις βάρος του και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την προσεχή Τετάρτη για τις νέες πράξεις προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία που θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση της επίθεσης. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Αρης Σειρηνίδης και ο Συμεών Σεϊσίδης , που νοσηλεύεται κρατούμενος και κατηγορείται ως μέλος της ομάδας που είναι γνωστή ως «ληστές με τα μαύρα», συνελήφθησαν διότι κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών επειδή ετράπησαν σε φυγή όταν αντιλήφθηκαν περιπολικά.

Το πορτοφόλι και η μάσκα
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο πορτοφόλι του 32χρονου ταυτίζεται με DΝΑ που είχε ληφθεί από ιατρική μάσκα προσώπου που είχε εγκαταλειφθεί από τον δράστη της ένοπλης επίθεσης στα Εξάρχεια. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 10ης Ιουλίου ένα άτομο το οποίο φορούσε πιτζάμες και παντόφλες, ιατρική μάσκα και καπέλο πυροβόλησε από την οδό Δερβενακίων δύο φορές εναντίον του λεωφορείου, με αποτέλεσμα μια από τις σφαίρες να χτυπήσει το παρμπρίζ, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός. Στη συνέχεια ο δράστης, παρά την κινητοποίηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, είχε εξαφανιστεί πεζή.