Πέντε διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Μαΐου, στο πλαίσιο του Πρώτου Φεστιβάλ Καινοτομίας Θεσσαλονίκης- Future City.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται η κυρία Ελενα Αμβροσιάδου, γενική διευθύντρια και συνιδρύτρια του χρηματοπιστωτικού ομίλου ΙΚΟS, με δραστηριότητες σε Νέα Υόρκη, Τόκιο, Βιέννη, Λονδίνο, Κύπρο και Μονακό. Η κυρία Αμβροσιάδου ασχολείται με μια σειρά φιλανθρωπικών δράσεων συμπεριλαμβανομένων των ΑRΚ (Αbsolute Return for Κids), της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι υποστηρίκτρια σε καλλιτεχνικές δράσεις που σχετίζονται με την Οxford Ρhilomusica Οrchestra και με το Ιndependent Film Τrust, ενώ χρηματοδοτεί εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες όπως του Cranfield University ΜΒΑ.

Ο κ. Κάρλο Ρατ, διευθυντής και καθηγητής του ΜΙΤ Senseable City Laboratory, θα παρουσιάσει τη νέα πρωτοβουλία του ΜΙΤ στο πλαίσιο του τμήματος Αστικής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού.

Ο κ. Αντόνιο Καμάρα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΥDRΕΑΜS, θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της καινοτόμου εταιρείας που διευθύνει, η οποία αναπτύσσει ολοκληρωμένα διαδραστικά περιβάλλοντα, προϊόντα και εφαρμογές, συνδυάζοντας την τεχνολογική καινοτομία με το ντιζάιν.

Το Science Gallery, το οποίο θα εκπροσωπήσει στο φεστιβάλ ο κ. Ρομπ Γουόρεν, είναι μια πρωτοποριακή πολιτιστική επιχειρηματική καινοτομία, ένα μουσείο- γκαλερί όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκθέσεις που αποτελούν «εμπειρία» για τους επισκέπτες. Εκθέτει πειραματικά, διαδραστικά πρότζεκτ στα οποία ο κόσμος εμπλέκεται παίρνοντας μέρος, συμμετέχοντας ουσιαστικά στην έκθεση.

Ο κ. Χόρχε Πέρεθ, καθηγητής στο ΙΕD (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Design) της Βαρκελώνης, θα παρουσιάσει την ηλιακή στάση λεωφορείου, η οποία έχει τοποθετηθεί ήδη σε 100 σημεία της μητροπολιτικής περιοχής της Βαρκελώνης.