Τη στήριξη των χωρών της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα και την ενεργοποίηση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας 110 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση των ηγετών του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα η συνάντηση έδειξε και κάτι παραπάνω. Η ανάγκη να θωρακίσουμε την ευρωζώνη δεν σχετίζεται μόνο με τα προβλήματα της Ελλάδας, το ζήτημα είναι πολύ ευρύτερο και αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

«Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Αποδείξαμε ότι έχουμε την αποφασιστικότητα να τολμήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και να βάλουμε τις βάσεις για μια ανταγωνμιστική βιώσιμη κοινωνία που φέρει θα πλούτο σε όλους τους Έλληνες και τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, απαραίτητες όμως να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Με τη συνάντηση αυτή οι χώρες της Ευρωζώνης έδειξαν ότι βρίσκονται δίπλα στην Ελλάδα. Σε λίγες ημέρες θα αρχίσει η εκταμίευση των 110 δισ. ευρώ» ανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι με τις αποφάσεις που λήφθησαν «δείξαμε ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος, τη σταθερότητα της Ευρώπης».

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι οι αποφάσεις αυτές «δείχνουν ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να μην αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη διεθνή κερδοσκοπία στις αγορές, για να βγάλουμε την Ευρώπη από την κρίση και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας και τελικά να διασφαλίσουμε και δουλειές και σιγουριά για όλους τους πολίτες μας».

Τόνισε ότι τους τελευταίους επτά μήνες η κυβέρνηση απέδειξε και αποδεικνύει κάθε μέρα την αποφασιστικότητά της να τολμήσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, να μειώσει τα μεγάλα ελλείμματα, να ελέγξει το χρέος, να δημιουργήσει τη βάση για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία που παράγει επενδύσεις, δουλειές και πλούτο για όλους του Έλληνες, να φέρει τη διαφάνεια στην κοινωνία και την πολιτική ζωή.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, απαραίτητες όμως για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία και την καταστροφή», επισήμανε ο πρωθυπουργός.