Ταξιδιωτικές συστάσεις προς τους πολίτες τους εξέδωσαν η Βρετανία, η Βουλγαρία, η πΓΔΜ, η Ρουμανία και η Τσεχία, ενώ πλέον καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ η αποπληρωμή των χρεών στα ξένα ΜΜΕ, για να κατευναστεί το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος (φωτογραφία) θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να διατεθεί ειδικό κονδύλι για τη διαχείριση της κρίσης.

Χθες το πρωί ο κ. Γερουλάνοςσυμ- μετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τη διαχείριση της κρίσης στη χώρα, ενώ αργότερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των γενικών γραμματέων Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Αθλητισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη και κκ. Γ. Πουσσαίου και Π. Μπιτσαξή, στην οποία ο υπουργός καθώς βρίσκονταν στη Βουλή παρενέβη τηλεφωνικά, ζητώντας να είναι σε επιφυλακή όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου. Παράλληλα έδωσε εντολή για την άμεση αποτίμηση των ζημιών που προκαλούνται από ακυρώσεις σε κρουαζιέρες, συνέδρια και οργανωμένα ταξίδια. Η ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές συστάσεις αλλά και με τον ΣΕΤΕ για τη διαχείριση της κρίσης, ενώ ο κ. Γερουλάνος παραχώρησε επίσης συνεντεύξεις στο ΒΒC World και στο France24. Σήμερα ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τους εργαζομένους στον τουρισμό, καθώς και τους φύλακες των μουσείων.

Παράλληλα, τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια των υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού για ανατροπή της κακής εικόνας που δίνει η χώρα μας στο εξωτερικό συζήτησαν τόσο στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ όσο και σε σύσκεψη που έγινε χθες αργά μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου και των κκ. Γ. Γαμπρίτσου, διευθύνοντος συμβούλου, και Θ. Παπαγεωργίου , μελλοντικού προέδρου της ΕΡΤ.