Αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου, από την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Ρόδου, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων κατά τον κατάπλου και την παραμονή του κρουαζιερόπλοιου Zenith στο νησί, στις 19 Μαΐου.

Η εισαγγελική εντολή δόθηκε με έγγραφο που κοινοποιήθηκε τόσο προς τον αστυνομικό διευθυντή Δωδεκανήσου όσο και προς τον κεντρικό λιμενάρχη Ρόδου.

Αφορμή για την αποστολή του εγγράφου αποτέλεσαν αναφορές που κατατέθηκαν στον εισαγγελικό λειτουργό από διάφορες ομάδες επαγγελματικών (οδηγοί ταξί, έμποροι, εστιάτορες κ.ά.) σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί για άφιξη ομάδας συνδικαλιστών από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι προτίθενται να εμποδίσουν τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου στο νησί.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφέρονται τα εξής:

«Περιήλθε εις γνώση της υπηρεσίας μας από τους προέδρους διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη νήσο της Ρόδου ότι στις 19-05-2010 θα εμποδιστεί ο κατάπλους του κρουαζιεροπλοίου Zenith στο Λιμένα της Ρόδου από άτομα συγκεκριμένου συνδικαλιστικού χώρου. Επειδή η ανωτέρω ενέργεια είναι αξιόποινη πράξη, η οποία τιμωρείται από το νόμο πέραν των δυσμενών καταστάσεων που δημιουργεί εις βάρος της κοινωνίας της Ρόδου σε μια κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία, σάς δίνουμε την εντολή όπως λάβετε τα προσήκοντα μέτρα στο τομέα ευθύνης και αρμοδιότητας κάθε υπηρεσίας προς αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας και σε περίπτωση διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων να εφαρμοστεί η κατά των υπαιτίων αυτόφωρη διαδικασία των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ. Την εκτέλεση της παρούσας παραγγελίας θα εποπτεύσουμε προσωπικώς».