ΤοΚΚΕ, ο Σύριζαέκαναν γνωστό σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχουν στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, η οποία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια που απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει ότι δεν θα συμμετέχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την προσεχή Δευτέρα, έπειτα και από «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», όπως αναφέρει, με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής: «Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Εσείς ο ίδιος έχετε πει ότι ζούμε ιστορικές στιγμές και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταθέτει τις αναλυτικές προτάσεις του για όλα τα ζητήματα και ιδιαιτέρως για τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν άκουσε καμία από αυτές. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να τις διατυπώνουμε. Το σημερινό πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά χρονικά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα γελοιοποιεί και απαξιώνει τη πολιτική ζωή, το κοινοβούλιο, τη δημοκρατία. Μετά την εκχώρηση μέρους της λαϊκής κυριαρχίας, η κυβέρνηση καταργεί και την κοινοβουλευτική διαδικασία, υποβιβάζοντάς την σε απλή ‘ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων’. Προσωπικά, αδυνατώ να παρακολουθήσω και αρνούμαι να γίνω μέρος αυτού του ευτελισμού θεσμών, αξιών και διαδικασιών.Την ίδια στιγμή που περιφρονείται η κοινοβουλευτική διαδικασία, είναι προγραμματισμένη για τη προσεχή Δευτέρα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τη προεδρεία σας, χωρίς όμως αποσαφηνισμένη ατζέντα και υπό το γενικό τίτλο «Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας.Υπό αυτές τις συνθήκες η παρουσία μου στη σύσκεψη, το μόνο που θα σηματοδοτούσε είναι την αποδοχή και τη νομιμοποίηση της πρωτοφανούς αυτής θεσμικής εκτροπής αλλά και πολιτικών επιλογών που στερούνται στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμοποίησης και υποθηκεύουν για τις επόμενες δεκαετίες τη κοινωνική συνοχή.Αγαπητέ κ. Πρόεδρε. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες για καταστροφές μη αναστρέψιμες».

Επίσης δεν θα συμμετάσχει και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Η σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι: «Η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κα Α.Παπαρήγα γνώρισε ότι δεν θα παραστεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών».