Μεγάλο πλήθος διαδηλωτών παρέμεινε στηνπλατείαΣυντάγματοςκαι στους γύρω δρόμους της πόληςαμέσως μετά την ολοκλήρωση των συλλαλητηρίωνστα οποία κάλεσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Μετά τη λήξη των συλλαλητηρίων, τα οποία ήτανιδιαιτέρως μαζικά,προκλήθηκαν μικροεντάσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών, οι οποίοιστέκονταν σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό κλοιό, μπροστά από το μνημείο τουΆγνωστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμειςαπώθησαν τους διαδηλωτέςπρος την πλατεία Συντάγματος, ενώ πραγματοποίησαν και ρίψεις αρχικάβομβών κρότου-λάμψης και στη συνέχεια χημικών.

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν, επίσης,δύο πορείες διαμαρτυρίας.Στην πρώτη συμμετείχαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών, η Πρωτοβουλία Σωματείων, ο ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η πορεία ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Εγνατία και αφού διέσχισε κεντρικούς δρόμους κατευθύνθηκε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Στην πλατεία Αγίας Σοφίας ορισμένοι εκ των διαδηλωτών πέταξαν αυγά προς το κτίριο που στεγάζει το προξενείο της Γαλλίας, ενώ κάποιοι από αυτούς μπήκαν σε σούπερ μάρκετ και άρπαξαν προϊόντα χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

Η δεύτερη πορεία, την οποία οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και οι διαδηλωτές κινήθηκαν στους δρόμους της κεντρικής αγοράς φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.