Η κυρία Μπακογιάννη ως χθες το βράδυ εμφανιζόταν αμετακίνητη, ενώ θεωρεί πράξη ευθύνης για τις «φιλελεύθερες δυνάμεις», όπως λέει, την υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου και κάποιων άρθρων. Σταθεροί συνομιλητές της ανέφεραν ότι σίγουρα δεν θα είναι στη γραμμή του κ. Σαμαρά, ενώ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους απέφυγε να πει τι θα πράξει και απλώς επεσήμανε ότι οι θέσεις της είναι γνωστές.

Είχε αρκετές συσκέψεις με βουλευτές και στελέχη που τη στηρίζουν, αλλά ως χθες το βράδυ ήταν άγνωστο ποιοι θα την ακολουθήσουν, αν και τους έχει ζητηθεί να παραμείνουν ψύχραιμοι και εντός γραμμής. Πολιτικοί φίλοι της σημείωναν ότι σε αυτές τις αποφάσεις «πολλές φορές είσαι μόνος σου και δεν έχει σημασία ο αριθμός αυτών που συντάσσονται μαζί σου». Το θέμα για την κυρία Μπακογιάννη είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εκφράσει τη διαφωνία της με τη γραμμή του κ. Σαμαρά και εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια, ενώ όσοι τη συνάντησαν λένε ότι η θέση της είναι «αδιαπραγμάτευτη» και η απόφαση είναι δεδομένη.

Ερώτημα παραμένει το τι θα πράξει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δημοσίως εκφράσει τις απόψεις του, οι οποίες δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις θέσεις της ηγεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο κ. Μητσοτάκης, σε σύσκεψη που έγινε υπό τον κ. Τασούλα για τη στάση που θα ακολουθήσει η ΝΔ στη Βουλή, εξέφρασε τις ενστάσεις του για τη θέση του κόμματος και είπε ότι είναι λάθος που δεν έγινε συζήτηση στην ΚΟ.