Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Η «κακή μέρα» για τις αγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών είχε φανεί από το πρωί και η επαλήθευση της έσχατης εκδοχής με ανθρώπινες τραγωδίες μόνο στο περιθώριο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οδηγεί τη χώρα. Από την έναρξη της διαπραγμάτευσης η εγχώρια αγορά δέχθηκε έντονες πιέσεις, στις οποίες αντέδρασε, περνώντας ακόμη και σε οριακά θετικό έδαφος γύρω στις 12 το μεσημέρι. Στη συνέχεια πέρασε σε αρνητικό έδαφος και ενώ ως τις 3 το μεσημέρι κρατούσε επαφή με τις 1.700 μονάδες, μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου των τριών νέων ο γενικός δείκτης κατέρρευσε αμέσως προς την περιοχή των 1.

Η «κακή μέρα» για τις αγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών είχε φανεί από το πρωί και η επαλήθευση της έσχατης εκδοχής με ανθρώπινες τραγωδίες μόνο στο περιθώριο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οδηγεί τη χώρα.

Από την έναρξη της διαπραγμάτευσης η εγχώρια αγορά δέχθηκε έντονες πιέσεις, στις οποίες αντέδρασε, περνώντας ακόμη και σε οριακά θετικό έδαφος γύρω στις 12 το μεσημέρι. Στη συνέχεια πέρασε σε αρνητικό έδαφος και ενώ ως τις 3 το μεσημέρι κρατούσε επαφή με τις 1.700 μονάδες, μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου των τριών νέων ο γενικός δείκτης κατέρρευσε αμέσως προς την περιοχή των 1.640 μονάδων.

Αφού κατέγραψε νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 1.625,75 μονάδες και εκτεταμένες απώλειες 6%, ο γενικός δείκτης «ανέκαμψε» στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τη βοήθεια των δημοπρασιών έκλεισε στις 1.662,10 μονάδες περιορίζοντας τις απώλειές του στο 3,91%. Με εκτεταμένες απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση όλοι οι βασικοί και κλαδικοί δείκτες της αγοράς. Ο τζίρος ανήλθε σε 246,7 εκατ. ευρώ με πακέτα ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, ενώ η τελική εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε με 23 ανοδικές, 148 καθοδικές και 103 αμετάβλητες μετοχές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk