Η επίθεση με βόμβες μολότοφ, στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, η οποία οδήγησε σε πυρκαγιά είχε σαν αποτέλεσμα τρεις νεκρούς. Δύο γυναίκες και ένας άνδρας, υπάλληλοι της τράπεζας, βρέθηκαν νεκροί, πιθανόναπό τις αναθυμιάσεις.Πρέπει επίσης να προστεθεί ότι έρευνες διεξάγει η Αστυνομία.Οι μολότωφ ρίχτηκαν στην Τράπεζα κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεωνστο κέντρο της Αθήνας κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση.

Στην τράπεζα εγκλωβίστηκαν συνολικά 8 άτομα. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα.

Απεγκλώβισαν αμέσως τέσσερις γυναίκες κι έναν άντρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία, ενώ αυτοί τους είπαν ότι είχαν παγιδευτεί κι άλλοι υπάλληλοι.

Οι πυροσβέστες ανέβηκαν στους ορόφους και στον τρίτο όροφο, βρήκαν νεκρούς τις δύο γυναίκες και τον έναν άνδρα, οι οποίοι έπαθαν ασφυξία από τους καπνούς.

Η μία από τις γυναίκες είχε προσπαθήσει να βγει στο μπαλκόνι αλλά δεν πρόλαβε.

Σοβαρά επεισόδια, πετροπόλεμος και μάχες με αστυνομικούς σημειώθηκαν και στο Σύνταγμα, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ανέβει στα σκαλάκια της Βουλής, την ώρα που είχε αποχωρήσει ο κύριος όγκος του ΠΑΜΕ και κατευθυνόταν προς τη Λεωφόρο Συγγρού.

Οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης στη Βουλή, η οποία έκανε χρήση χημικών και τους απώθησε.

Εν τω μεταξύ έφθασαν στο σημείο κι άλλες ομάδες διαδηλωτών με αποτέλεσμα το Σύνταγμα να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ενώ αρκετοί επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών από την κάτω πλευρά μέσω της οδού Μητροπόλεως, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ωστόσο, κάποιοι από τους διαδηλωτές πυρπόλησαν πυροσβεστικό όχημα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός από το οποίο οι πυροσβέστες πρόλαβαν να βγουν την τελευταία στιγμή, ενώ επίσης έβαλαν φωτιά στο κτίριο της οδού Αμαλίας 40 όπου στεγάζεται το πρώην ΣΔΟΕ (ΥΠΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών στο τρίτο και τέταρτο όροφο.

Το κτίριο υπέστη σοβαρότατες ζημιές ενώ η ΥΠΕΕ καταστράφηκε. Ταυτόχρονα άλλοι έβαλαν φωτιά στο περίπτερο ακριβώς απέναντι στην είσοδο του Ζαππείου, το οποίο καταστράφηκε ενώ οι φλόγες παρ’ ολίγον να επεκταθούν προς το Αλσος του Ζαππείου, αλλά η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πυρπολήθηκαν πολλά αυτοκίνητα ένα εκ των οποίων μπροστά στη νομαρχία στη λεωφόρο Συγγρού στο κτίριο της οποίας προκλήθηκαν ζημιές στο ισόγειο, ενώ έσπασαν δεκάδες καταστήματα.

Τα επεισόδια αφού είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές μεταφέρθηκαν μπροστά στα Προπύλαια όπου σημειώθηκε πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και πάλι απώθησαν τους ταραξίες με χρήση χημικών.

Μετά τον εμπρησμό στη οδό Σταδίου (Μarfin) με εντολή του αρχηγού της Αστυνομίας τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής ενώ έφτασαν και ενισχύσεις από τους όμορους νομούς, που ήταν σε ετοιμότητα από το πρωί και ξεκίνησαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και το υπόλοιπο κέντρο με προσαγωγές υπόπτων κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Παράλληλα έχουν δοθεί εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν κάμερες κι άλλα στοιχεία με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών του εμπρησμού στο υποκατάστημα της Marfin.

Ο απολογισμός των ζημιών δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, λόγω του ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένταση στο κέντρο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές, ενώ έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Επίσης αρκετά άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομεία.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε κτίριο στην Λεωφόρο Αμαλίας ενώ κάηκε και ένα πυροσβεστικό όχημα. Στις φλόγες παραδόθηκε βαν ξένου τηλεοπτικού καναλιού, ενώ φωτιές υπήρξαν και σε άλλα σημεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δώδεκα τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για να δοθούν οι πρώτες βοήθειεςενώ η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Στη Βουλήοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων εξέφρασαν τα συλλυπητήριατους ενώτηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών θυμάτων ενώ κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ανακαλούνται οι άδειες των αστυνομικών.