Επειτα από απραξία πολλών μηνών ξεκίνησαν και πάλι χθες οι διερευνητικές επαφές για το Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο 43ος γύρος συνομιλιών έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είναι από ελληνικής πλευράς ο πρέσβης ε.τ. κ. Π.Αποστολίδης και από πλευράς Τουρκίας ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών (θέση που αντιστοιχεί σε αυτήν του γενικού γραμματέα για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών) Φεριντούν Σινιρλίογλου. Στο πλευρό του κ. Αποστολίδη θα βρίσκεται η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κυρία Φωτεινή Παζαρτζή. Μαζί με τον κ. Σινιρλίογλου θα βρίσκεται ο πρέσβης Χ. Τσεβίκ. Η πρώτη αυτή συνάντηση αναμενόταν να είναι καταγραφική, ώστε τα δύο μέρη να δουν πού βρίσκονται. Ωστόσο ορισμένες πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να γίνει μια πρώτη εξέταση κάποιων μέτρων που θα ενίσχυαν την αμοιβαία εμπιστοσύνη και θα περιόριζαν τα περιθώρια έντασης.

Πάντως, όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει τόσο ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας, ο σκοπός της «αναζωογόνησης» των διερευνητικών επαφών είναι «να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε έπειτα από τον πρώτο κύκλο συνομιλιών, την περίοδο 1999-2004». Η Αθήνα επιμένει ότι η μόνη διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και, εφόσον οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν, πρέπει να υπάρξει παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

…με οκτώ παραβιάσεις
Σ ε νέα πρόκληση προέβη χθες η τουρκική πολεμική αεροπορία, κατά τη διάρκεια άσκησης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Βόρειο και στο Κεντρικό Αιγαίο με την κωδική ονομασία «Κυκλώνας». Για τον σκοπό της άσκησης είχε δεσμευθεί από τις 10.00 ως τις 12.00 χθες περιοχή μεταξύ Λήμνου, Ψαρών, Χίου και Σκύρου, από την επιφάνεια της θάλασσας ως και ύψος 12.000 ποδών. Οταν άρχισε η άσκηση, ένας σχηματισμός οκτώ τουρκικών F-16 εισήλθε στο FΙR Αθηνών. Τα έξι από αυτά εισήλθαν στη δεσμευμένη περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, σε ύψος 6.000 ποδών, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα. Αυτό οδήγησε στην ενεργοποίηση της «κόκκινης γραμμής» μεταξύ του υποστρατηγείου της Λάρισας και εκείνου του Εσκί Σεχίρ. Ακολούθως τα τουρκικά μαχητικά ανέβηκαν σε ύψος άνω των 12.000

ποδών και τελικών εξήλθαν του FΙR Αθηνών νοτιότερα, μεταξύ Χίου και Σάμου.