Αρση του καμποτάζ εν όψει, με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη να δηλώνει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι στο τέλος Μαΐου αναμένει τα τελικά αποτελέσματα των διαβουλεύσεων που πραγματοποιούνται ήδη για το θέμα αυτό. Η κυρία Κατσέλη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα δεν θα λειτουργήσει ανασταλτικά ως προς τις θέσεις εργασίας των ελλήνων ναυτικών, αντίθετα θα δημιουργήσει νέες.

Ιδιαίτερα ωφελημένη εξάλλου θα είναι και η εθνική οικονομία της χώρας καθώς πρόκειται για μια σοβαρή διαρθρωτική αλλαγή που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έλευσης νέων επενδύσεων στη χώρα. Ηδη, είπε, υπάρχουν ξένες εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων οι οποίες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα, όχι μόνο στη δημιουργία κέντρων υποδοχής και διαχείρισης επιβατών, αλλά ακόμη και στον εκσυγχρονισμό λιμενικών εγκαταστάσεων. Η κυρία Κατσέλη ταυτόχρονα προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες των ναυτικών αναφορικά με τις θέσεις εργασίας που εκτιμάται ότι θα χαθούν από την έλευση των ξένων κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η ίδια σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει προς την πλευρά των ναυτικών πως στις συζητήσεις της με τους ξένους επενδυτές δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι της απασχόλησης των ελλήνων ναυτικών.

Για την ακτοπλοΐα η κυρία Κατσέλη ανέφερε ότι είχε σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των μεγάλων ακτοπλοϊκών εταιρειών της χώρας από τους οποίους και ζήτησε να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές των εισιτηρίων τη φετινή χρονιά.