Απώλειες 6,68% στο ΧΑ

Σε «ελεύθερη πτώση» βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους κερδοσκόπους να εξαπολύουν επίθεση σε όλα τα μέτωπα των αγορών. Η αρχή έγινε με την εκ νέου ανάκαμψη των spreads και την παράλληλη πίεση του ευρώ, εξελίξεις που πυροδότησαν τις πωλήσεις στην εγχώρια κεφαλαιαγορά. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 6,68% στις 1.729,68 μονάδες έχοντας υποχωρήσει λίγο νωρίτερα σε ποσοστό 6,94% στις 1.724 μονάδες, χωρίς να «παραβιάσει» το πρόσφατο χαμηλό των 1.696 μονάδων σε κλείσιμο.

Απώλειες  6,68%  στο ΧΑ | tovima.gr

Σε «ελεύθερη πτώση» βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους κερδοσκόπους να εξαπολύουν επίθεση σε όλα τα μέτωπα των αγορών. Η αρχή έγινε με την εκ νέου ανάκαμψη των spreads και την παράλληλη πίεση του ευρώ, εξελίξεις που πυροδότησαν τις πωλήσεις στην εγχώρια κεφαλαιαγορά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 6,68% στις 1.729,68 μονάδες έχοντας υποχωρήσει λίγο νωρίτερα σε ποσοστό 6,94% στις 1.724 μονάδες, χωρίς να «παραβιάσει» το πρόσφατο χαμηλό των 1.696 μονάδων σε κλείσιμο.

Τις συνθήκες «κραχ» στην αγορά πυροδότησαν οι ανησυχίες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί ανάλογη κρίση και σε άλλες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης.

Η σημερινή γενική απεργία ίσως αποτελέσει «πυξίδα» για τους επενδυτές, καθώς αναμένεται να φανεί ο βαθμός συναίνεσης των κοινωνικών εταίρων στα νέα μέτρα προκειμένου αυτά να αποδώσουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk