Ξύλο…
Στη ζώνη Περάματος πεινάνε, αλλά αντί για ψωμί τρώνε ξύλο καθώς οι μισοί εργαζόμενοι που ανήκουν στο ΚΚΕ και είναι μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου δέρνουν τους άλλους μισούς εργαζομένους που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν νέο συνδικαλιστικό φορέα.

* * *
Βεβαίως, τρόπος του λέγειν εργαζόμενοι, διότι για να χαρακτηριστεί κάποιος εργαζόμενος θα πρέπει να έχει δουλειά και εκεί στη ζώνη έχει να ακουστεί σφυριά εδώ και κάτι μήνες. Εκείνοι που ξέκοψαν από το Συνδικάτο αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας νέας συνδικαλιστικής ένωσης εργαζομένων, διεκδικώντας κατ΄ αρχήν εργασιακή ειρήνη στη ζώνη για να γίνουν επενδύσεις και να δουλέψει ο κόσμος.

…και στραβά μάτια
Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, διότι όταν κατέβηκαν στο Πέραμα την Πρωτομαγιά να μοιράσουν φυλλάδια…

έφαγαν το ξύλο της αρκούδας. Και όταν πήγαν στο Λιμεναρχείο Περάματος να καταγγείλουν τον ξυλοδαρμό, όχι μόνο δεν τούς έδωσαν σημασία αλλά τους συνέστησαν να μη δώσουν συνέχεια και να πάνε… σπίτι τους, να μείνουν δυο- τρεις μέρες ώσπου να ηρεμήσουν τα πνεύματα(!).

* * *
Την επόμενη φορά που θα τους δείρουν δεν χρειάζεται να πάνε καν στο Λιμεναρχείο ή στην Αστυνομία, αλλά στο αεροδρόμιο, να κόψουν εισιτήριο με την πρώτη πτήση που φεύγει από Ελλάδα και να εγκαταλείψουν τη χώρα. Διότι εδώ κανείς δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει ότι θα είναι ζωντανοί την επόμενη φορά που θα τολμήσουν να έχουν άλλη άποψη από αυτήν του κόμματος. Απορούμε πώς ο αρμόδιος υπουργός κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης (σκίτσο) ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.

Η απόφαση…
Τον Ρον Κλέιν τον θυμάστε;

Πρόκειται για τον αμερικανό νομικό ο οποίος ηγείτο της ομάδας των συμβούλων του πρώην υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ όταν αυτός προσέφυγε κατά του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών του 2000, ζητώντας να ελεγχθούν τα ψηφοδέλτια της Φλόριδας διότι τα μηχανήματα δεν λειτουργούσαν σωστά και ακύρωναν ψηφοδέλτια.

* * *
Επειτα από αλλεπάλληλες δικαστικές διαδρομές η αναμέτρηση ΓκορΜπους που έμεινε γνωστή και ως υπόθεση Κέιν έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι η διαδικασία επανελέγχου έπρεπε να διακοπεί διότι είχαν εκπνεύσει τα χρονικά περιθώρια που όριζε το Σύνταγμα των ΗΠΑ για την εκλογή προέδρου.

…και οι μιμητές
Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου μάλιστα όριζε ότι η απόφαση θα ίσχυε μόνο για την αναμέτρηση Γκορ- Μπους και δεν θα αποτελούσε δεδικασμένο για το μέλλον. Μπορεί να μη γνωρίζετε την υπόθεση Κλέιν, αλλά φαίνεται πως τη γνωρίζει καλά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων κ. Ι. Δρυμούσης, ο οποίος προεδρεύει προσωρινά στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

* * *
Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ενέκρινε σε πλοίο της ακτοπλοΐας να δρομολογηθεί εκτάκτως για δυόμισι μήνες στις Βόρειες Σποράδες και συνάμα αποφάσισε ότι η έγκριση αυτή δεν αποτελεί «πιλότο» για ανάλογες αποφάσεις σε αντίστοιχα αιτήματα άλλων εταιρειών, αλλά ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο πλοίο, τη συγκεκριμένη εταιρεία και τη συγκεκριμένη περίπτωση. Τι να πούμε; Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Κλέιν. Βουρ για τα δικαστήρια…