Τον αποτροπιασμό τους για τα τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας αμαυρώνοντας μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές πορείες εκφράζουν οι εκπρόσωποι φορέων της αγοράς.

Ζητούν ανάληψη ευθυνών από τους πολιτικούς, να καταλογισθούν ευθύνες για την τραγωγδία, ενώ συνιστούν σύνεση και ψυχραιμία αυτές τις «επικίνδυνες ώρες».

Σε δεύτερο επίπεδο αναφέρονται και στις σοβαρές ζημιές που για άλλη μια φορά υπέστησαν τα καταστήματα του κέντρου -και όχι μόνο- ζητώντας αποκατάσταση της τάξης.Εικόνες σαν αυτές διασύρουν τηνχώρα παγκοσμίως, προσθέτουν.

«Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πολιτικοί. Και κυρίως αυτοί που μιλούν για ανυπακοή στο Σύνταγμα όπως και αυτοί που πάντα χαϊδεύουν τους ταραχοποιούς, αλλά και αυτοί που έχουν την ευθύνη της επιβολής της έννομης τάξης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κων.Μίχαλος, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε στη δήλωσή του: «Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Δυστυχώς ζήσαμε άλλη μια τραγωδία, που δεν ταιριάζει σ’ ένα ευνομούμενο κράτος. Θρηνούμε πλέον θύματα και η εικόνα της χώρας έχει αμαυρωθεί πλήρως στην παγκόσμια κοινότητα».

«Όλα τα περιθώρια εξαντλήθηκαν. Επιτέλους θα πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη και να καταλογισθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν για την νέα αυτή τραγωδία. Αυτές είναι ώρες επικίνδυνες. Απαιτείται σύνεση και περισυλλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πολιτεία θα πρέπει να δείξει ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ούτε και η ίδια η κοινωνία θέλει κάτι τέτοιο. Ζητεί επιβολή της τάξης. Πρώτιστο αγαθό είναι η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και η προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος, που κάποιοι θέλουν να καταλύσουν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Π. Καρέλλας, σχολιάζοντας τα σημερινά γεγονότα δήλωσε: «Βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με μια πρόκληση (προβοκάτσια;) που στόχο έχει την απορρύθμιση της οικονομίας, της κοινωνίας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος» «Στις κρίσιμες αυτές ώρες όλη η επιχειρηματική κοινότητα οφείλει και πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει δράση επωμιζόμενοι θυσίες, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε ασφαλή έξοδο από την κρίση. Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, σύνεση και ομοψυχία».

»Έχουμε την εκπεφρασμένη βούληση αλλά και τον χρόνο να καταλογίσουμε τις ευθύνες σ’ αυτούς που ανήκουν» πρόσθεσε ο κ. Καρέλλας στη δήλωσή του.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεων Εμπόρων Σιδηρικών και Βιομηχανικών Ειδών (ΠΕΕΣΒΕ) Κλ.Σαλλιαρέλης εκφράζει με δήλωσή του τον αποτροπιασμό του «για τα έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας που κόστισαν τη ζωή τριών νέων εργαζομένων».

«Επίσης για πολλοστή φορά καταστράφηκαν καταστήματα και περιουσίες πολιτών στην καρδιά της πρωτεύουσας», επισημαίνει ο κ. Σαλλιαρέλης και ζητά «την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας».