Νέα παράταση πλειστηριασμών

Τουλάχιστον για τρεις μήνες θα παραταθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τραπεζικές οφειλές ως 200.000 ευρώ. Στην απόφαση αυτή προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αξιοποιώντας τις διατάξεις του σχετικού νόμου που θα ψηφισθεί σύντομα, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση. Στο ειδικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι πλειστηριασμοί…

Τουλάχιστον για τρεις μήνες θα παραταθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τραπεζικές οφειλές ως 200.000

ευρώ. Στην απόφαση αυτή προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αξιοποιώντας τις διατάξεις του σχετικού νόμου που θα ψηφισθεί σύντομα, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση.

Στο ειδικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι πλειστηριασμοί «παγώνουν» ως τις 30 Ιουνίου. Ωστόσο μετά την ψήφισή του θα απομένει ελάχιστος χρόνος και πολλοί οφειλέτες δεν θα προλάβουν να διεκπεραιώσουν τις προβλεπόμενες διατυπώσεις. Για να μην αποδειχθεί λοιπόν «δώρον άδωρον» η ευνοϊκή ρύθμιση, παράλληλα με την ψήφιση του νόμου θα οριστεί νέα προθεσμία. Η παράταση ενδέχεται μάλιστα να είναι μεγαλύτερη των τριών μηνών και το «πάγωμα» των πλειστηριασμών να ισχύσει ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk