Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν εξακολουθεί να βλέπει κίνδυνο εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης χρέους στην Ευρώπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien, όπως αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο προσθέτει, πως δεν βλέπει ουσιαστικό κίνδυνο εξάπλωσης της κρίσης της Ελλάδας στη Γαλλία, στην Γερμανία ή άλλη μεγάλη χώρα της ΕΕ.

Η αποχώρηση χωρών από την ευρωζώνη θα σηματοδοτούσε το τέλος του ενιαίου νομίσματος, κρίνει ο Στρος-Καν και ζητά περισσότερη συνεργασία στις οικονομικές πολιτικές.

Τέλος ο επικεφαλής του ΔΝΤ, χαιρετίζει την απόφαση της ΕΚΤ να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα.

«Καλωσορίζουμε την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του ισχυρού σταθεροποιητικού προγράμματος της Ελλάδας, η οποία αποφάσισε να άρει την ισχύ των ελάχιστων πιστωτικών ορίων αναφορικά με τα εχέγγυα που κατατίθενται για λόγους άντλησης ρευστότητας από το πιστωτικό σύστημα του ευρώ, σε ό,τι αφορά σε χρέος (ομόλογα) που έχει εκδώσει ή εγγυάται η ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Στρος-Καν.

«Αυτή η απόφαση της ΕΚΤ θα παράσχει σημαντική υποστήριξη στο πρόγραμμα, βοηθώντας στη διατήρηση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας» πρόσθεσε.