Τη διαβεβαίωση ότι οι δράστες της επίθεσης με μολότοφ στην Marfin Egnatia Bank, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, θα συλληφθούν έδωσε οΜιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι ο μόνος τρόπος να τεθούν οριστικά στο περιθώριο οι δυνάμεις της τυφλής βίας είναι η υπεύθυνη στάση όλων.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού: «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία. Δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, εκμεταλλεύθηκαν την ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων και με βόμβες μολότοφ προκάλεσαν το θάνατο τριών συμπολιτών μας και έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή άλλων.

» Επιχείρησαν επίσης να εισβάλουν στη Βουλή. Εκφράζω την οδύνη μου για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας και απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους τους.

» Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτοί που δολοφονήσαν τους τρεις εργαζόμενους συνανθρώπους μας θα συλληφθούν. Θέλω να τονίσω ότι ο μόνος τρόπος για να τεθούν οριστικά στο περιθώριο οι δυνάμεις της τυφλής βίας, που προσχηματικά και μόνο επικαλούνται την κρίση για να σπείρουν στο πέρασμά τους καταστροφή και πόνο, είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας.»