Τα γεγονότα που στιγμάτισαν την μεγάλη και ειρηνική -κατά τα άλλα- διαδήλωση καταδίκασε η ΓΣΕΕ. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η τυφλή και προβοκατόρικη βία υπονομεύει και συκοφαντεί τους αγώνες των εργαζομένων. Τονίζει, δε, ότι ο αγώνας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων θα συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα,η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μετρά σημαδεύτηκε από τυφλή και προβοκατόρικη βία που οδήγησε στο θάνατο τριών νέων ανθρώπων.

Οι δράστες αυτής της δολοφονικής επίθεσης δεν έχουν καμία σχέση με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν δυναμικά και ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματα τους.

«Καταδικάζουμε τους εμπρηστές της τυφλής βίας και των βανδαλισμών που εκ των πραγμάτων υπονομεύουν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων. Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων της τυφλής βίας. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας» καταλήγει η ΓΣΕΕ.