Επεισόδια σημειώθηκαν χθες αργά το βράδυ στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ ύστερα από «εισβολή» ομάδας αδιόριστων και ωρομίσθιων καθηγητών. Περίπου 40 εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν λίγο πριν από τις21.00 το βράδυ έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης. Ζητούσαν να εισέλθουν προκειμένου να συναντηθούν με την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου η οποία ήταν προσκεκλημένη στην εκπομπή «Προσκήνιο» με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Πολίτη.

Ορισμένοι από τους εκπαιδευτικούς εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να αναζητούν στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου το στούντιο της εκπομπής. Κάποια στιγμή εισέβαλαν στο στούντιο από το οποίο γινόταν η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ με την κυρία Μαρία Χούκλη και ζήτησαν να ακουστούν τα αιτήματά τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, ενώ παράλληλα το δελτίο ειδήσεων διεκόπη λίγα λεπτά μετά τις 21.30, ενώ η κυρία Χούκλη προσπάθησε να διαπραγματευθεί με τους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί άρχισαν εκ νέου να περιφέρονται στους διαδρόμους αναζητώντας το στούντιο όπου βρισκόταν η υπουργός Παιδείας. Κύριο αίτημά τους ήταν να μη μεταδοθεί η εκπομπή με την κυρία Διαμαντοπούλου αν δεν ακουστούν και τα δικά τους αιτήματα. Οπως έγινε γνωστό, εξαιτίας προσωπικού κωλύματος η κυρία Διαμαντοπούλου είχε ζητήσει από τον κ. Πολίτη να μαγνητοσκοπήσουν την εκπομπή νωρίτερα. Η μαγνητοσκόπηση ξεκίνησε στις 20.30 και λίγα λεπτά πριν από τις 22.00 ακούστηκαν θόρυβοι από το διπλανό στούντιο και οι συμμετέχοντες στην εκπομπή πληροφορήθηκαν ότι οι εκπαιδευτικοί είχαν εισβάλει στο στούντιο της ΕΡΤ και ζητούσαν να παρέμβουν στην εκπομπή νομίζοντας ότι θα μεταδιδόταν «ζωντανά». Η μαγνητοσκόπηση της εκπομπής ολοκληρώθηκε κανονικά και τότε άνδρες της προσωπικής φρουράς της υπουργού την απομάκρυναν από πλαϊνή πόρτα του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής.

Λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς που φρουρούσαν το Ραδιομέγαρο να μπουν στο κτίριο και να αντιμετωπίσουν τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, στελέχη της ΕΡΤ άρχισαν διαπραγματεύσεις με τους «καταληψίες» του στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων προκειμένου να τους πείσουν να αποχωρήσουν χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση των αστυνομικών. Μαγνητοσκοπήθηκε τελικά δήλωσή τους η οποία προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στην οποία τόνισαν ότι ήθελαν να θέσουν «τέλος στον μονόλογο του υπουργείου Παιδείας», σημείωσαν ότι «τα μέτρα δεν θα περάσουν» και κάλεσαν για συμμετοχή στη σημερινή πανεκπαιδευτική απεργία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εμφανιστούν και στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο σήμερα, κάτι που τους είχε προταθεί από την αρχή για την εκτόνωση της κατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΡΤ εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιοι εντός του Ραδιομεγάρου να υπέδειξαν στους εκπαιδευτικούς πλαϊνή πόρτα εισόδου. Ο εκπρόσωπός τους κ. Στάθης Κατσούλας, μιλώντας το βράδυ στο Μega, κατήγγειλε ότι «υπήρξαν ξυλοδαρμοί από τα ΜΑΤ». Η ΕΡΤ
Η διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου τόνισε ότι «με γνώμονα τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας όλων αποφάσισε να μεταδοθεί ολιγόλεπτη δήλωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Καταδίκασε τη «βίαιη εισβολή» και σημείωσε ότι «τέτοιες ενέργειες λειτουργούν εις βάρος της ενημέρωσης των πολιτών, ενώ αντίκεινται στον δημοκρατικό διάλογο».