Για σημαντικές προοπτικές συνεργασίας με το Κατάρ, στον εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό τομέα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διμερή συμφωνία που αφορά το λιμάνι του Αστακού και χαιρέτισε το ενδιαφέρον του Κατάρ για πολυεπίπεδη συνεργασία.

Παράλληλα, επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα στήριξε πάντα τα δικαιώματα του αραβικού έθνους και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Από την πλευρά του ο σεΐχης Χαμάντ Αλ-Θανί εξέφρασε την εκτίμηση τόσο της χώρας του όσο και των Αράβων γενικότερα προς την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, «τήρησε αξιοπρεπή και δίκαιη στάση έναντι όλων των αραβικών υποθέσεων και κυρίως του Παλαιστινιακού», ενώ δήλωσε ότι «οι Αραβες θέλουν να συμβιώνουν αρμονικά με το Ισραήλ».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα, ο σεΐχης επισήμανε ότι έρχεται «με ανοιχτή καρδιά, για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία, της οποίας τα θεμέλια έθεσαν ο κ. Παπούλιας και ο εμίρης του Κατάρ και δήλωσε αποφασισμένος και θετικός να συμβάλει σε επενδύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση.