Οι «γουρούνες» ήταν πυρίτιδα των «Πυρήνων»

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» παραπέμπονται σήμερα τρεις άνδρες και μία 52χρονη γυναίκα οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το βράδυ από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας. Τα ονόματα των τριών ανδρών, οι οποίοι είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, περιλαμβάνονταν στη λίστα υπόπτων για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση και είχαν τεθεί στο «μικροσκόπιο»…

Οι «γουρούνες» ήταν πυρίτιδα των «Πυρήνων» | tovima.gr

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» παραπέμπονται σήμερα τρεις άνδρες και μία 52χρονη γυναίκα οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το βράδυ από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας. Τα ονόματα των τριών ανδρών, οι οποίοι είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, περιλαμβάνονταν στη λίστα υπόπτων για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση και είχαν τεθεί στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επικοινωνιών τους καταγράφονταν καθημερινά. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προχθές ένας εξ αυτών, ευρισκόμενος στη Μήλο, επικοινώνησε με τη μητέρα του και την ενημέρωσε ότι της έχει στείλει ένα πακέτο που περιέχει «γουρούνες» (είδος κροτίδων). Της ζήτησε να τις κρύψει ώσπου να έρθουν δύο φίλοι του στο διαμέρισμά της στην Καλλιθέα για να τις παραλάβουν.

Προχθές δύο άτομα πήγαν και παρέλαβαν το πακέτο. Κατά την έξοδό τους από το διαμέρισμα συνελήφθησαν από αστυνομικούς. Συνελήφθη επίσης και η γυναίκα, που διατηρεί βιοτεχνία ρούχων στην περιοχή και η οποία υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι περιείχε το δέμα. Στη Μήλο, τέλος, συνελήφθη ο αποστολέας του δέματος και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Οπως διαπιστώθηκε το κουτί περιείχε πυρίτιδα. Ανάλογη εκρηκτική ύλη, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν χρησιμοποιήσει τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις που έγιναν πέρυσι. Στο Πεδίον του Αρεως λίγη ώρα πριν από την έναρξη της προεκλογικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο σπίτι της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου στα Πατήσια και στο σπίτι του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Μίμη Ανδρουλάκη στον Καρέα. Επίσης στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, αναισθητικά σπρέι και μικροποσότητα χασίς.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk