Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και ο ΓΓΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής, οχυρωμένοι πίσω από τον σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, δεν τόλμησαν να δώσουν στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των τριών φακέλων με τα 25 ελληνικά ματς που η UΕFΑ χαρακτηρίζει από ύποπτα για στήσιμο ως διεφθαρμένα. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ομοσπονδίας το ενδιαφέρον των στελεχών του ελληνικού ποδοσφαίρου επικεντρώθηκε όχι στην κάθαρση αλλά στο ύψος της επιχορήγησης που θα λάβουν το 2010 οι τοπικές ενώσεις και η ΕΠΟ από τον κρατικό κορβανά. Απαντες χειροκρότησαν όταν πληροφορήθηκαν από τον κ. Μπιτσαξή ότι το 2010 η ΕΠΟ θα εισπράξει 4,8 εκατ. ευρώ και ουδείς ύψωσε τη φωνή του προτείνοντας να ασχοληθεί τουλάχιστον η αθλητική Δικαιοσύνη με την ενδεχόμενη αλλοίωση αποτελεσμάτων στα 25 ύποπτα ματς.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον ΓΓΑπου ήρθε στο ΔΣ της ΕΠΟ, μίλησε και άκουσε τις αγωνίες των ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πρόεδροι ενώσεων. Το σημαντικότερο είναι ότι άκουσα από το στόμα του πως επανέρχεται η χρηματοδότηση στο επίπεδο των σωματείων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος για την ταμπακέρα υποστήριξε ότι «υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούμε να διασύρουμε ανθρώπους χωρίς να έχουμε τουλάχιστον αποχρώσεις ενδείξεις» .
Ο κ. Μπιτσαξής, επικαλούμενος το τεκμήριο της αθωότητας, τόνισε ότι θα δώσει το περιεχόμενο των φακέλων στη δημοσιότητα μόνο αν του το ζητήσουν η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα, ενώ προειδοποίησε ότι αν υπάρξουν επιλεκτικές διαρροές- όπως έγινε για τον αγώνα Πανθρακικός- ΠΑΣ Γιάννινα- θα ενημερώσει άμεσα τις εμπλεκόμενες ομάδες. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κ. Νικόλας Πατέρας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος.
Την ίδια στιγμή η Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου κ. Λουκάς Λουκά, παρά τον κίνδυνο να κατηγορηθούν ότι ο νομικός πολιτισμός τους δεν έχει φτάσει ακόμη στα επίπεδα της Ελλάδας, δημοσιοποίησαν πάραυτα το περιεχόμενο του δικού τους ύποπτου φακέλου που παρέλαβαν από την UΕFΑ. Την ίδια πολιτική με την Κύπρο έχουν ακολουθήσει πριν οι Αρχές της Ελβετίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Λετονίας αλλά και η ίδια η UΕFΑ, η οποία είχε ανακοινώσει με κάθε επισημότητα ότι διερευνά ως ύποπτα τα παιχνίδια Στάμπαεκ- Τίρανα για το Τσάμπιονς Λιγκ και Μπνέι Γεχούντα Τελ ΑβίβΝτίναμπουργκ, Βλάζνια- Ραπίντ Βιέννης, Λιουμπλιάνα- Μέταλουργκ Ντόνετσκ και Φενέρμπαχτσε- Χόνβεντ για το Γιουρόπα Λιγκ.
Μάλιστα η ομοσπονδία της Λετονίας με συνοπτικές διαδικασίες υποβίβασε την Ντίναμπουργκ, ενώ απαγόρευσε διά βίου στον πρόεδρο και στον προπονητή της να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Κατά το σκεπτικό της ΕΠΟ προφανώς η UΕFΑ διέσυρε τον βόσνιο διαιτητή Νόβο Πάντιτσου, στον οποίο επέβαλε ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, και τον Κροάτη Τόμισλαβ Σέτκου, τον οποίο τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού ως τις 30 Ιουνίου 2011.
Αναφορικά με τον κυπριακό φάκελο ύποπτοι θεωρούνται από την UΕFΑ οι αγώνες ΑΠΟΠ Κινύρας- ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς (6.3.2010), ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς- ΕΝ Παραλίμνης (13.3.2010), Εθνικός Αχνας- ΑΠΟΠ Κινύρας (1.3.2010) και Ερμής Αραδίππου- Ομόνοια (21.2.2010). Η Ομόνοια εξέδωσε ανακοίνωση, όχι για να καταγγείλει την Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά ζητώντας «να δημοσιοποιήσει άμεσα όλα τα στοιχεία και να υποδείξει πώς μπορεί να εμπλέκεται η Ομόνοια πέρα από τη συμμετοχή της στο παιχνίδι».