Με το κλασικό βιβλίο του Τζον Μέιναρντ Κέινς «Η γενική θεωρία της απασχόλησης, του τόκου και του χρήματος» που κυκλοφόρησε, πρώτη φορά, το 1936 ολοκληρώνεται αυτήν την Κυριακή η μεγάλη προσφορά του «Βήματος της Κυριακής», υπό τον γενικό τίτλο «Τα βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο».
Η παρουσίαση της προσφοράς πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Παπουτσή, τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κυρ. Μητσοτάκη και τον διευθυντή της εφημερίδας κ. Παντελή Καψή, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση. Ο κ. Παπουτσής προέτρεψε «όσους διαχειρίζονται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα θέματα της οικονομίας να ξαναδιαβάσουν τον Κέινς» τονίζοντας ότι «στο έργο του βρίσκονται σημαντικότατες ιδέες για την έξοδο από την κρίση, όπως η στήριξη της επενδυτικής και καταναλωτικής ψυχολογίας και των πραγματικών εισοδημάτων».
«Ο Κέινς δεν ήταν κρατιστής, δεν ήταν οπαδός των ελλειμμάτων και δεν ήταν υπέρ της κρατικής παρεμβατικότητας» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος μάλιστα στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα υποστήριξε: «Χρειάζεται ένα σοκ απελευθέρωσης της εργασίας και των κλειστών επαγγελμάτων προκειμένου να εξέλθουν η οικονομία και η κοινωνία από την κρίση». Προλογίζοντας την εκδήλωση ο κ. Καψής επισήμανε την επικαιρότητα του έργου του Κέινς, που υπήρξε, όπως σημείωσε, «προϊόν της κρίσης του ΄29 και εργαλείο πολύτιμο στην οικονομική ανάκαμψη των μεταπολεμικών ετών».