• Αναζήτηση
 • Φουντώνει η βεντέτα Πάγκαλου – Τσίπρα

  Σήκωσε το γάντι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Τσίπρας και εξαπέλυσε χθες σφοδρά πυρά κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ.Πάγκαλου , τον οποίο κατηγόρησεότι με τις συνεχείς επιθέσεις του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν «ο κακός μπάτσος» της κυβέρνησης. Κατά την άποψη του κ. Τσίπρα, οι επιθετικές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου εντάσσονται σε έναν γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό με μοιρασμένους ρόλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε δηκτικά ότι «δεν είναι ότι πρόκειται για τον γνωστό ιδιόρρυθμο κ.

  Σήκωσε το γάντι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Τσίπρας και εξαπέλυσε χθες σφοδρά πυρά κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ.Πάγκαλου , τον οποίο κατηγόρησεότι με τις συνεχείς επιθέσεις του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν «ο κακός μπάτσος» της κυβέρνησης. Κατά την άποψη του κ. Τσίπρα, οι επιθετικές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου εντάσσονται σε έναν γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό με μοιρασμένους ρόλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε δηκτικά ότι «δεν είναι ότι πρόκειται για τον γνωστό ιδιόρρυθμο κ. Πάγκαλο,ο οποίος κατά καιρούς λέει διάφορα και ο οποίος εν πάση περιπτώσει έχει το ακαταλόγιστο να λέει και μια κουβέντα παραπάνω» . Αντιθέτως, όπως είπε, είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «είναι σε έναν σχεδιασμό, έχει ρόλο, εν προκειμένω, επιτρέψτε μου τον όρο,του “κακού μπάτσου”,όπως στις αστυνομικές ταινίες είναι ο καλός και ο κακός,και ο ρόλος του είναι να δημιουργεί την αίσθηση της προληπτικής ευθύνης.Δηλαδή,ποιοι ευθύνονται για την αναταραχή; Ο ΣΥΡΙΖΑ.Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για την καταστολή, την οποία εμείς ετοιμαζόμαστε να επιφέρουμε;Ο ΣΥΡΙΖΑ.Αυτός είναι ο ρόλος του».

  Η ανταλλαγή πυρών τείνει να εξελιχθεί σε βεντέτα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέρχεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες με δηλώσεις του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με χρονική αφετηρία τις κινητοποιήσεις κατά των κυβερνητικών μέτρων, την επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλο, το ξεδίπλωμα πανό από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη Βουλή και τα επεισόδια που ακολούθησαν στον Αγνωστο Στρατιώτη. Ο κ. Πάγκαλος είχε κατηγορήσει τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ότι «οργανώνει τις επιθέσεις» και τίθεται επικεφαλής διαδηλώσεων «που περιλαμβάνουν εξωκοινοβουλευτικά στοιχεία,τα οποία δεν σέβονται ούτε τους θεσμούς,ούτε τις αξίες αυτού του τόπου, ούτε τα σύμβολα».

  Ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ το Σαββατοκύριακο ζήτησε να τοποθετηθεί δημόσια ο Πρωθυπουργός «για όσα συκοφαντικά και προβοκατόρικα διατυπώνονται» και χαρακτήρισε τον κ. Πάγκαλο μαζί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρη «συγκυβερνήτες της χώρας».

  Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αποφασισμένος να τραβήξει το σκοινί απέναντι σε «συκοφαντικές», όπως τις χαρακτηρίζει, κυβερνητικές επιθέσεις. Από την άλλη πλευρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής χθες, ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το θέμα, προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους συνδέοντας την απάντησή του και με την κριτική που ασκεί ο κ. Τσίπρας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατοχυρώσει έναν συγκεκριμένο λόγο και το θέμα είναι εάν αυτός ο λόγος εκφράζει την πραγματικότητα. Τα περισσότερα από αυτά που είπεδεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

  Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην παρευρεθεί στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που ξεκινά αύριο στη Χαλκιδική. Και αυτό όχι μόνο γιατί την ίδια ημέρα ανοίγει τις πύλες του το Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ (Πέμπτη 18 Μαρτίου στην Τεχνόπολη και συνεχίζεται ως την Κυριακή 21 Μαρτίου στην ΑΣΟΕΕ), αλλά και εξαιτίας της επιμονής της ΠΑΣΚΕ και του προέδρου της ΓΣΕΕ που αφήνουν υπόνοιες ότι οι δράστες της επίθεσης που δέχτηκε ο κ. Παναγόπουλος προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μπροστά στον καθρέφτη Εκρυψα το πρόσωπό μου πίσω από το χειροποίητο, τούλινο πέπλο με τα μικρά διαμάντια και την κοραλλένια καρφίτσα, πολύτιμο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk