Με μια, ελεγχόμενη κατά τα φαινόμενα, αναδίπλωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση απετράπη ένα ακόμη εσωκομματικό επεισόδιο στις τάξεις της συμπολίτευσης.

Επειτα από παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη , ο κ. Ραγκούσης υποχρεώθηκε να αλλάξει τη διαδικασία συζήτησης από το Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου που αφορά την επιλογή διευθυντικών στελεχών στο Δημόσιο.

Ετσι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης εγκαταλείφθηκε η πρόθεση του υπουργού να περάσει το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ούτως ώστε να ψηφιζόταν σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, και αντ΄ αυτού αποφασίστηκε να συζητηθεί με τον συνήθη τρόπο που θα έχει ως επακόλουθο την έγκρισή του στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας.

Κοινοβουλευτικές πηγές επισημαίνουν ότι πριν από την παρέμβαση του κ. Κακλαμάνη προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος ήταν ενήμερος για την πρωτοβουλία και γι΄ αυτό δέχθηκε αμέσως την πρόταση του πρώην Προέδρου ο οποίος πάντως στην τοποθέτησή του επανέλαβε τη θέση του ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδατου ΠαΣοΚ στηρίζει την κυβέρνηση και το νομοθετικό της έργο, αλλά θέλει να έχει απεριόριστο δικαίωμα λόγου και ψήφου». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ραγκούσης ήταν έτοιμος να αποσύρει την πρόταση για συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς είχαν περιέλθει σε γνώση του πληροφορίες ότι η ΝΔ ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από τη συζήτηση διαμαρτυρόμενη επειδή επρόκειτο για το τέταρτο κυβερνητικό νομοσχέδιο που θα χαρακτηριζόταν «κατεπείγον».

Η ΝΔ πάντως διά του εκπροσώπου της κ. Π. Παναγιωτόπουλου εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Ραγκούση, τον οποίο κατηγορεί για «πρακτικές κομματικής μισαλλοδοξίας ανάλογες με εκείνες που εφάρμοσε ο Μένιος Κουτσόγιωργας το 1981 για την άλωση της δημόσιας διοίκησης».