Τον «εθνικό θησαυρό», τον «κορυφαίο διπλωμάτη», τον «πρύτανη της ελληνικής διπλωματίας» Βύρωνα Θεοδωρόπουλο αποχαιρέτησαν από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου «αι γενεαί πάσαι των διπλωματών» και πολλοί φίλοι.

Επικαλούμενη τη γνωριμία που είχε αναπτύξει, ως επίτροπος, με τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου εξήρε τον ιδιαίτερο συνδυασμό που πληρούσε ο εκλιπών. «Είχε βαθειά γνώση ενός ευρέος φάσματος θεμάτων, καλλιεργημένη κριτική ικανότητα και ως εκ τούτου είχε αναπτύξει τη δεξιότητα της πρόβλεψης» σημείωσε παραπέμποντας στη ρήση, που ο ίδιος ο Θεοδωρόπουλος υπογράμμιζε: «Ανάμεσα στον φόβο και τον ενθουσιασμό υπάρχει η αυτοπεποίθηση».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρέσβης ε.τ. Πέτρος Μολυβιάτης μίλησε για άνθρωπο που διακρινόταν από «σπάνιο ήθος, ακεραιότητα, ψυχραιμία, βαθύτατη αίσθηση χρέους και καθήκοντος, σπάνια ευρυμάθεια και ακαταπόνητη εργατικότητα», ο οποίος συγκέντρωνε την «εκτίμηση όλου του πολιτικού κόσμου, την αγάπη και τον σεβασμό όλων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας τόνισε πως ο εκλιπών «ήταν και είναι ένα υπόδειγμα για όσους χειρίζονται υποθέσεις του κράτους» κερδίζοντας «καθολική αποδοχή».

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λ.Τσούκαλης αναφέρθηκε στον ρόλο του «συγγραφέα και του δασκάλου», που είχε ο Β.Θεοδωρόπουλος, στον «μεστό, λιτό και γλαφυρό» του λόγο, στην «ιδιαίτερη παρρησία του, καθώς δεν δίσταζε να αμφισβητεί θέσφατα της εξωτερικής πολιτικής», στις «νέες ιδέες του ακόμη και σε παραδοσιακά θέματα», στη «φαντασία, το χιούμορ, την καθαρή σκέψη, τη σοφία και τον ενθουσιασμό» του Β.Θεοδωρόπουλου, για να υπογραμμίσει πως «στις δύσκολες ώρες, που θα περάσει η χώρα, ο Βύρων θα μας λείψει».

Τη μακρά συναδελφική σχέση του με τον εκλιπόντα επικαλέστηκε τέλος ο πρέσβης ε.τ. Αρ. Αγαθοκλής υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον του για τη νέα γενιά των διπλωματών και επισημαίνοντας ότι ο Β. Θεοδωρόπουλος προσπαθούσε πάντα να συνδυάζει, στη λειτουργία του, «υπηρεσιακά και προσωπικά στοιχεία».