«Αλλαγή με ειρηνικά μέσα»

Υποψήφιος για την προεδρία της Αιγύπτου το 2011 θα είναι ο Μοχάμεντ ελ-Μπαραντέι

Έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Αιγύπτου το 2011 δηλώνει μετά από 12 χρόνια στην ηγεσία της ΙΑΕΑ ο Μοχάμεντ ελ-Μπαραντέι, ο οποίος «βλέπει» ότι η πολιτική αλλαγή είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί το ξέσπασμα ταραχών στην Αίγυπτο.

Έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα για να διαδεχτεί τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ δηλώνει ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Μοχάμεντ ελ-Μπαραντέι, ο οποίος «βλέπει» ότι η πολιτική αλλαγή είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί το ξέσπασμα ταραχών στην Αίγυπτο.

«Η αλλαγή έρχεται σίγουρα. Η αλλαγή με ειρηνικά μέσα είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθούν ταραχές», δήλωσε ο ελ-Μπαραντέι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία την επόμενη χρονιά, μετά από 12 χρόνια στην ηγεσία της IAEA, η οποία εδρεύει στη Βιέννη.

«Εργάζομαι για να κινητοποιήσω τις λαϊκές μάζες που τάσσονται υπέρ της αλλαγής ώστε να μετατραπεί το σύστημα στην Αίγυπτο σε ένα δημοκρατικό σύστημα που διασφαλίζει κοινωνική δικαιοσύνη», είπε.

«Το πρώτο βήμα είναι να τροποποιηθεί το Σύνταγμα ώστε να διασφαλιστούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και κατόπιν να καταρτιστεί νέο Σύνταγμα στη χώρα», πρόσθεσε.

Το ισχύον Σύνταγμα απαγορεύει τη συμμετοχή στον ελ-Μπαραντέι στις προεδρικές εκλογές, καθώς ορίζει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι επικεφαλής ενός κόμματος για τουλάχιστον ένα χρόνο και το κόμμα να υπάρχει για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk