Ένας τραυματισμός

Επεισόδια σε συγκέντρωση για τους αλιεργάτες στη Νέα Μηχανιώνα

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους συμμετέχοντες σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και σε πλοιοκτήτες αλιείς της περιοχής. Τη Δευτέρα εκδικάζεται η έφεση των πλοιοκτητών για την απεργία των αλιεργατών.

Επεισόδια σε συγκέντρωση για τους αλιεργάτες στη Νέα Μηχανιώνα | tovima.gr

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Κυριακής στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους συμμετέχοντες σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, που διοργάνωσε η γραμματεία Θεσσαλονίκης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και σε πλοιοκτήτες αλιείς της περιοχής. Η ένταση εκτονώθηκε μετά και την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, ομάδα περίπου 20 ατόμων, αποτελούμενη από πλοιοκτήτες αλιείς, επιτέθηκε απρόκλητα στους συγκεντρωθέντες, και προκάλεσε τον τραυματισμό ενός Αιγύπτιου αλιεργάτη, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. «Η επίθεση ήταν μία προσπάθεια τρομοκράτησης των Αιγύπτιων αλιεργατών, που βρίσκονται δυο μήνες σε απεργία διεκδικώντας αύξηση των αποδοχών τους», επισημαίνουν.

«Δεν προκαλέσαμε εμείς τα επεισόδια, πήγαμε να ζητήσουμε από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ να μην εξαπατούν την κοινή γνώμη, καθώς δεν υπάρχει καμία απεργία. Από τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, που συμμετείχαν στη νομίμως αναγνωρισμένη- από 4 Φεβρουαρίου και μετά- απεργία, περίπου 80 γύρισαν οικειοθελώς στην πατρίδα τους, ενώ οι περί τους 15 που έχουν μείνει, είναι στα σκάφη και δουλεύουν», δήλωσε από την πλευρά της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας, ο πρόεδρός της, Δημήτρης Ταουλτζής.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των αλιεργατών κρίθηκε νόμιμη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι πλοιοκτήτες άσκησαν έφεση, η οποία εκδικάζεται το πρωί της Δευτέρας. Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους αλιεργάτες, που διοργανώνει στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk