ATZENTA ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Το ζήτημα «ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος;» απασχολεί πλέον επιτακτικά γονείς, εφήβους και τους καθηγητές τους. Απόδειξη, οι αυξανόμενες σχετικές ημερίδες στα σχολεία, όπως αυτή της Τρίτης στη Νίκαια, από τις 9.00 ως τις 14.00. Αξιοσημείωτη η ανταπόκριση πανεπιστημιακών εισηγητών στην πρόσκληση της συμβούλου ΣΕΠ του σχολείου, όπως ο Α. Κοκόσης του ΕΜΠ, ο Γ. Παπαϊωάννου και ο Σ. Δημητριάδης του ΟΠΑ, η Α. Κονδύλη των ΤΕΙ Πειραιά, η δρ Φυσικής Θ. Καρλέση και ο ερευνητής του ΕΙΕ Γ.

ATZENTA ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ | tovima.gr

3 και 8 Μαρτίου Ημερίδες για τα «Επαγγέλματα του μέλλοντος»
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 1ΟΥ Γ. ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΑΜΨΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ
Το ζήτημα «ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος;» απασχολεί πλέον επιτακτικά γονείς, εφήβους και τους καθηγητές τους. Απόδειξη, οι αυξανόμενες σχετικές ημερίδες στα σχολεία, όπως αυτή της Τρίτης στη Νίκαια, από τις 9.00 ως τις 14.00. Αξιοσημείωτη η ανταπόκριση πανεπιστημιακών εισηγητών στην πρόσκληση της συμβούλου ΣΕΠ του σχολείου, όπως ο Α. Κοκόσης του ΕΜΠ, ο Γ. Παπαϊωάννου και ο Σ. Δημητριάδης του ΟΠΑ, η Α. Κονδύλη των ΤΕΙ Πειραιά, η δρ Φυσικής Θ. Καρλέση και ο ερευνητής του ΕΙΕ Γ. Μούσδης. Την επόμενη εβδομάδα, αντίστοιχης θεματικής εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Πειραματική Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης (Λέσβου 4), τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρες 18.30- 21.00. Από πλευράς «ΒΗΜΑScience» και στις δύο εκδηλώσεις θα μιλήσει ο γράφων.

4 Μαρτίου- 20 Μαΐου Φροντιστήριο Θετικών Επιστημών στο ΕΙΕ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ
Το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών εντάσσει στις εκδηλώσεις του «Επιστήμης Κοινωνία» μια καινούργια πρωτοβουλία, το Φροντιστήριο Θετικών Επιστημών. Στόχος του είναι η μετάδοση εξειδικευμένης γνώσης σε σύγχρονα θέματα (α) Βιοχημείας, Βιοτεχνολογίας και Βιοϊατρικής και (β) Ιστορίας των Επιστημών και Τεχνολογίας. Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους επιστήμονες και διδάσκονται κατά κύριο λόγο από ερευνητές του ΕΙΕ, πανεπιστημιακούς καθηγητές και άλλους ειδικούς επιστήμονες. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Απαραίτητη η προεγγραφή (μέσω Διαδικτύου στο: www. eie.gr). Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 7273.501 & 516.

Ως το τέλος Μαρτίου Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Παιδικό Μουσείο
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΚΥΔΑΘΗΝΑΙΩΝ 14, ΠΛΑΚΑ, ΑΘΗΝΑ
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνεχίζει για έναν ακόμη μήνα – με τη συνεργασία της «Διερευνητικής Μάθησης»- το Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού. Στο εργαστήρι, που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 10.00 με 12.00, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με γρανάζια, τροχαλίες, κινητήρες, αισθητήρες και να εξοικειωθούν με λογισμικό Ρομποτικής. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRΟ (www. wrohellas.gr) που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312.995. Από σήμερα «Ασε τη γνώση να πετάξει» στους ακρίτες μας
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
Το Πρόγραμμα «Ασε τη γνώση να πετάξει» αποτελεί μια πρωτοβουλία του συμβουλευτικού φορέα της ΕΕ, Εuroscience, με σκοπό την ενίσχυση των σχολείων των ακριτικών περιοχών της χώρας μας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και των σχολικών και δημοτικών βιβλιοθηκών με βιβλία και εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Συγκεκριμένα, η Εuroscience, με την υποστήριξη της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Genesis Ρharma και τη βοήθεια των δημοτικών αρχών, κατέγραψε ήδη όλες τις ανάγκες σχολείων και βιβλιοθηκών σε επτά ακριτικά νησιά, που αποτελούν τους σταθμούς του Προγράμματος για το πρώτο εξάμηνο του 2010. Καλούνται όλοι, εταιρείες, φορείς και ιδιώτες, να στηρίξουν το Πρόγραμμα με τη διάθεση μεταχειρισμένων υπολογιστών που βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση. Η προσπάθεια αυτή θα είναι συνεχής, με τελικό στόχο κάθε παιδί ακριτικής περιοχής να έχει πρόσβαση σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής, απευθυνθείτε: κυρία Κατερίνα Αγγέλου (Εuroscience), 210 4226.855 και κυρία Βίκυ Καρρά (Genesis Ρharma), 210 8771.625.

a.kafantaris@gmail.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk