Ο κ. Κ. Καραμανλής απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι εξαφανίστηκε από το προσκήνιο

«Οποιος θέλει να με δει, με βλέπει»

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Κ.Καραμανλής υπέγραψε την πρόταση του κόμματός του για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθούν οι ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν τα θέματα της οικονομίας. Είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρωθυπουργός υπογράφει για να πραγματοποιηθεί μια έρευνα εναντίον του! Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η κίνηση αυτή του κ. Κ. Καραμανλή είναι η πιο απτή απόδειξη πως δεν τον χωρίζει τίποτε από τον διάδοχό του και ότι ο κ.

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Κ.Καραμανλής υπέγραψε την πρόταση του κόμματός του για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθούν οι ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν τα θέματα της οικονομίας. Είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρωθυπουργός υπογράφει για να πραγματοποιηθεί μια έρευνα εναντίον του! Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η κίνηση αυτή του κ. Κ. Καραμανλή είναι η πιο απτή απόδειξη πως δεν τον χωρίζει τίποτε από τον διάδοχό του και ότι ο κ. Α. Σαμαράς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί του, ακόμη και όταν κάποιες πρωτοβουλίες του ερμηνεύονται ως αποδοκιμασία των επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης. Αντιθέτως, κάθε ημέρα που περνά ο κ. Καραμανλής επιβεβαιώνει με τη συμπεριφορά του ότι απομακρύνεται ολοένα από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και πως το χάσμα μεταξύ τους βαθαίνει. Αυτή την περίοδο ο κ. Κ. Καραμανλής προβληματίζεται για πρώτη φορά για το αν θα πρέπει να διακόψει τη στρατηγική σιωπής που ακολουθεί μετά τις 29 Νοεμβρίου ή αν θα συνεχίσει αυτή την τακτική ως την ημέρα που θα κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο τέως πρωθυπουργός εμφανίστηκε την περασμένη Κυριακή στο προσυνέδριο της ΝΔ και είχε μια θερμή χειραψία με τον κ. Α. Σαμαρά και μια ιδιαίτερα ψυχρή με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτό που τον χαροποίησε περισσότερο από όλα όμως ήταν το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξε από τους 10.000 οπαδούς του κόμματος κατά την άφιξή του. Οσοι τον επέκριναν ως το τέλος του χρόνου γιατί δεν εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια παραμονής του στην εξουσία αντιλαμβάνονται τώρα τι θα συνέβαινε στη χώρα αν είχαμε εκλογές σήμερα ή την επόμενη Κυριακή.

Μία ημέρα νωρίτερα είχαν την ονομαστική τους εορτή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Θ. Ρουσόπουλος . Ο κ. Καραμανλής τηλεφώνησε και στους δύο για χρόνια πολλά. Ο δεύτερος, δύο ημέρες αργότερα, εμφανίστηκε με ένα κουτί γλυκά στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού. Οι πάγοι που δημιουργήθηκαν μετά την παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή που ακολούθησαν για την υπόθεση του Βατοπαιδίου έχουν πια λιώσει και η επικοινωνία τους έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Εντελώς αντίστροφη πορεία ακολουθούν οι σχέσεις του κ. Κ. Καραμανλή με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός έχει δηλώσει ότι του τηλεφώνησε μόνο μία φορά μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ και από τότε χαθήκανε…

«Εγώ είμαι εδώ. Οποιος θέλει να με συναντήσει το ζητάει και τον βλέπω αμέσως» απαντά μέσω των συνεργατών του ο κ. Καραμανλής, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η ευθύνη βαραίνει την κυρία Μπακογιάννη. Ακόμη πιο αρμονική φαίνεται να έχει γίνει τον τελευταίο καιρό η συνεργασία του κ. Καραμανλή με τον κ. Α. Σαμαρά. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλαν στο παρελθόν οι συνεργάτες του νέου προέδρου, όπως ο κ. Κ. Μαρκόπουλος παλαιότερα και ο κ. Μιχαλολιάκος την περασμένη εβδομάδα, ο τέως πρωθυπουργός δεν δείχνει να έχει κανένα παράπονο από τον διάδοχό του αλλά αντιθέτως εκφράζει την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα ζητήματα της οικονομίας. Από την άλλη πλευρά, και ο κ. Σαμαράς έπαψε να κρατά πλέον αποστάσεις από τις επιλογές του κ. Καραμανλή και τονίζει ρητά στους επιτελείς του πως δεν εγκρίνει πλέον επιθέσεις εναντίον των πρώην υπουργών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk