«Μπαράζ μυστικής διπλωματίας»

Επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργό για τα οικονομικά μέτρα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «μπαράζ μυστικής διπλωματίας», καθώς, όπως είπε, ο κ.Παπανδρέου αφήνει υπαινιγμούς στη Βουλή και δεν ενημερώνει το λαό για το τι ακριβώς διαπραγματεύεται και για τα νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «μπαράζ μυστικής διπλωματίας», καθώς, όπως είπε, ο κ.Παπανδρέου αφήνει υπαινιγμούς στη Βουλή και δεν ενημερώνει το λαό για το τι ακριβώς διαπραγματεύεται και για τα νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει.

Ο κ.Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστέρας, Λόταρα Μπίσκι, τόνισε ότι «τα κυβερνητικά μέτρα οδηγούν σε βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν διεκδικεί δάφνες διαφάνειας.

Ούτε σε εμπόλεμη κατάσταση να βρισκόμασταν δεν θα υπήρχε τόση μυστικοπάθεια, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να ενημερώσει άμεσα τον λαό για το τι μέλλει γεννέσθαι, ώστε ο λαός να έχει την τελική επιλογή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας, αν θα ανοίξει τα χαρτιά του ή θα μεταθέσει τη συζήτηση στη Βουλή για την επόμενη εβδομάδα αφού πρώτα πραγματοποιήσει τις επισκέψεις του σε ΗΠΑ και Γερμανία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τις πολιτικές δυνάμεις ως ντεκόρ στις επικοινωνιακές της ανάγκες, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση για άλλο πρόγραμμα εξελέγη από τον λαό και άλλο πρόγραμμα εφαρμόζει.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα Ευρωπάικής Αριστεράς συζήτησε το Σάββατο και την Κυριακή την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων και σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαικό επίπεδο, ενώ όπως είπε, δεν είναι μια κρίση που αφορά μόνο την Ελλάδα και τον ευρωπαικό νότο, αλλά ολόκληρη την Ευρώπή.

Ο κ. Μπίσκι δήλωσε ότι και γερμανικές τράπεζες είναι στο παιχνίδι της κερδοσκοπίας κατά της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών ενώ σημείωσε ότι η Γερμανία έχει σήμερα το υψηλότερο χρέος από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό είναι πρόβλημα για τον γερμανικό λαό.

Για τους λόγους αυτούς, πρόσθεσε, είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα αίτια της κρίσης και να παρουσιάσουμε εναλλακτικές προτάσεις.

Ο κ. Μπίσκι εξέφρασε την λύπη του για την «κορύφωση της αντιπαράθεσης»μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας με αφορμή και το εξώφυλλο του περιοδικού Focus και πρόσθεσε ότι «δεν υπερασπιζόμαστε την υπεροψία του περιοδικού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk