ΣΧΟΛΙΟ

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ που έδωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου ότι τα κομματικά του στελέχη δεν πρόκειται να αναλάβουν κρατικές θέσεις ήταν μια υπόσχεση που γνώριζε και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Την ίδια υπόσχεση έδωσε και ο κ. Κ. Καραμανλής, την αθέτησε κι εκείνος και στη συνέχεια το πλήρωσε. Οταν ένα κόμμα αναλαμβάνει την εξουσία είναι λογικό να εμπιστευθεί ορισμένους νευραλγικούς τομείς του κράτους σε στελέχη που γνωρίζει και εμπιστεύεται. Το ερώτημα είναι γιατί σύγχρονοι πολιτικοί εξακολουθούν να υπόσχονται ρήξεις που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν.

Υποσχέσεις  χωρίς  αντίκρισμα | tovima.gr

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ που έδωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου ότι τα κομματικά του στελέχη δεν πρόκειται να αναλάβουν κρατικές θέσεις ήταν μια υπόσχεση που γνώριζε και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Την ίδια υπόσχεση έδωσε και ο κ. Κ. Καραμανλής, την αθέτησε κι εκείνος και στη συνέχεια το πλήρωσε.

Οταν ένα κόμμα αναλαμβάνει την εξουσία είναι λογικό να εμπιστευθεί ορισμένους νευραλγικούς τομείς του κράτους σε στελέχη που γνωρίζει και εμπιστεύεται.

Το ερώτημα είναι γιατί σύγχρονοι πολιτικοί εξακολουθούν να υπόσχονται ρήξεις που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν. Αν κατηγορείται για κάτι το ΠαΣοΚ σήμερα, δεν είναι γιατί κρατικοποίησε και πάλι τον κομματικό μηχανισμό του. Αλλά γιατί γνώριζε ότι δεν μπορεί να το αποφύγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk