Οι έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου

Συζητήσεις και διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και με άλλα διεθνή Ταμεία, ώστε να συνεισφέρουν και αυτά στην ίδρυση του ΕΛΛΜΑΤ, αφού λόγω έλλειψης πολλών «ελληνικών» κονδυλίων η συμμετοχή του Δημοσίου δεν μπορεί να ξεπερνά το 30% και το μετοχικό κεφάλαιο θα καλυφθεί από συμμετοχή ξένων επενδυτών και ιδιωτικών αλλά και δημόσιων χρηματοοικονομικών οργανισμών. Στο Ταμείο κλήθηκαν από την κυρία Κατσέλη πρόσφατα, σε επίσκεψη της υπουργού στο Λονδίνο, να συμμετάσχουν και οι έλληνες …

Οι έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου | tovima.gr

Συζητήσεις και διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και με άλλα διεθνή Ταμεία, ώστε να συνεισφέρουν και αυτά στην ίδρυση του ΕΛΛΜΑΤ, αφού λόγω έλλειψης πολλών «ελληνικών» κονδυλίων η συμμετοχή του Δημοσίου δεν μπορεί να ξεπερνά το 30% και το μετοχικό κεφάλαιο θα καλυφθεί από συμμετοχή ξένων επενδυτών και ιδιωτικών αλλά και δημόσιων χρηματοοικονομικών οργανισμών.

Στο Ταμείο κλήθηκαν από την κυρία Κατσέλη πρόσφατα, σε επίσκεψη της υπουργού στο Λονδίνο, να συμμετάσχουν και οι έλληνες εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας, το πλέον διεθνοποιημένο κομμάτι του ελληνικού επιχειρείν με κεφάλαια και επενδύσεις διάσπαρτα ανά τον πλανήτη, που αναζητούν γρήγορες και αποδοτικές επενδυτικές ευκαιρίες. Η παγκόσμια ναυτιλία διέρχεται κρίση αλλά η ρευστότητα των ελλήνων εφοπλιστών (κυρίως αυτών του Commitee του Λονδίνου) είναι δεδομένη και αναζητεί διέξοδο με κέρδη υψηλότερα των ναυτιλιακών τοποθετήσεων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αποδόσεις από τα κεφάλαια των εφοπλιστών που θα εισρεύσουν θα είναι ελκυστικές ώστε να προτιμώνται από ευκαιρίες που προσφέρουν άλλες χώρες, αλλά θα έχουν ως χαρακτηριστικό τη «δέσμευση με κίνητρο απόδοσης» ώστε να μην εισρέουν και εκρέουν τα καθαρά ξένα κεφάλαια με μεγάλη ταχύτητα, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την ελληνική οικονομία.

Οσον αφορά τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο και στη διαχείριση του Ταμείου, οι εξελίξεις και οι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι «το ΕΛΛΜΑΤ θα ανοίξει τις… πύλες του φυσικά και στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες με τη χρηματοδοτική τεχνογνωσία τους μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στο όλο εγχείρημα αλλά και να αποκομίσουν κέρδη», όπως έλεγαν συνεργάτες της κυρίας Κατσέλη, δίνοντας και ένα πρώτο σήμα για το τέλος της διελκυστίνδας που φέρεται να έχει ξεκινήσει η υπουργός με τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αμέσως μετά τις εκλογές. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί αν το «προξενιό της Λούκας» θα καταλήξει σε ελπιδοφόρο αρραβώνα και σε (αμοιβαία) ευτυχισμένο γάμο. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν χειριστεί τα τελευταία 10 χρόνια με επιτυχία σύνθετα σχέδια χρηματοδότησης και διαχείρισης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk